Ticaret Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar;

İnstagram hesabı üzerinden bir firmadan ürün satın aldım.İade garantili olarak lanse ediyorlar.whatsapp yazışmalarımızda da mevcut.Kendilerine defalarca teyit ettirdim.2. ürünü sırf onların teyitinden sonra satın aldım.Aradan 2 seneye yakın zaman geçmesine rağmen sürekli oyalıyorlar.İstedikleri resimleri ve bilgileri de yolladım.Firmanın internet sitesi de var.İletişim ve isim bilgileri mevcut , fakat tüketici haklarına şikayet etmek istediğimde fatura bilgisi olması gerektiğini söylüyorlar.Ne yazık ki fatura mevcut değil yollanmadı.Bu durumda benim hiç bir hakkım olmuyor mu ,onlar yollamıyor.Benim iradem dışında.Böyle olunca hiç bir hak iddia edemiyor muyum.

Aynı şekilde banyomun fayanslarını yaptırdım.Pek çok sorun var.Resmen kusurlu.Simetrik değil.Eşit yapmamış.Batarya yerini az açmış.Batarya dışarda duruyor gibi çözülenmeyecek sorunlar.Bize aracı olan tesisatçıyla da görüştüm.Vurdumduymaz davranıyorlar.Ev satma amaçlı yaptırdım tam tersine kusur gibi oldu.Bu durumda da nasıl hareket etmem gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, tüketici olarak yaptığınız harcama tutarı bahsettiğiniz çözüm için işe yarayabilir. Tarafımıza veya bir başka avukata durumu izah ederek farklı çıkar yolları bulmanız mümkün. Üzerinden 2 sene geçmiş olması da acele etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Detaylar için iletişime geçmenizi öneririm.

İlgili sorular

1 cevap
23, Mart, 2019 Ticaret Hukuku kategorisinde antalyatr07 tarafından soruldu
0 cevap
20, Mayıs, 2018 Ticaret Hukuku kategorisinde Anıl Fidan tarafından soruldu
2 cevap
24, Ekim, 2015 Ekonomi, Ticaret Hukuku kategorisinde Cem Yurtseven tarafından soruldu
...