Medeni Kanun kategorisinde tarafından
Merhabalar. 2015'de açılmış çekişmeli boşanma davam var. Sürecin son 1,5 yılı dosyamiz istinaf mahkemesinde beklemekte. Avukatim kazanmamiz durumunda karşı taraftan talep ettiğimiz 30 bin liralık tazminatın yüzde 15'ini almak üzere sözleşme imzalatti.
Davanın 4 yıl sürüncemede kalması nedeniyle psikojim bozuldu. Gidisat hakkında bilgi almak ya da danışmak amacı ile avukatima ulaşmak hiç kolay olmadı. Öyle ki 5 ay boyunca ve farklı zamanlarda telefonlarıma mesajlarıma dönüş ve cevap alamadım.
Eşim çocuklarımızın da araya girmesi ile bu durumu daha fazla uzatmamak konusunda bana hak verdi.
Ve tazminat ile nafaka talebimden vazgeçerek boşanmayı kabul etmem sarti ile değeri 300.000 TL.si olan dairesini uzerime devredecegini beyan etti.
Anlaşmaya vardigimizi ve davayı anlaşmalıya çevirmek istediğimizi avukatlarimiza bildirdik.
Avukatim boşanma sonrası üzerime geçecek olan evden %15 yani 45.000 TL.talepte bulununca ,kendisine çalışmayan ,anne babasının evinde kalan ve evden gelecek kirayı nafaka olarak kullanmak zorunda olan bir hanım olduğumu hatirlattim. Ev benim tek guvencem oldugundan satmak gibi bir olasılık da olmadığını belirttim.
Dava normal sürecinde tamamlansa idi alacağım nakit tazminattan ücretini odeyecektim ,bunu en başından biliyordu.
Bir saatlik  mobbing içeren bir konuşma geçti aramızda.
Ancak 10.000 liralık bir ödeme için kendimi zorlayabilecegimi ,bunu da 1300 TL lik kira gelirinin her ay yarısını hesabına yatirarak temin edebilecegimi,başka da çıkış yolum olmadığını belirttim.
Bu evin bana eşimin isteği ile anlaşma sonucu geçeceğini ,bizim cabamiz sonucunda kazanilmadigini izah etmek istesem de, lüks ofisinin ve yanında çalışan avukatların maaşlarını sebep gostererek ,zorlanarak verebileceğim 10.000 lirayi alaycı bir tavırla reddedti ve en az 30.000 istediğini ifade etti.
Üstelik kiranın yarısını da değil 800 lirasını 3 yıl boyunca hesabına yatırmam konusunda yaptığı baskı ile anlaşma imzalattı.
Netice itibariyle üç yıl boyunca 500 lira aylıkla beni yaşamaya mahkum etmiş oldu.
Öğrenmek istediğim şey avukatım zerre kadar yorulmadan davalara başka avukat göndererek,telefonlarimin onda dokuzuna yanıt vermeyerek karşı tarafın isteği ile verdiği evden komisyon talep etmeye hakkı var midir?.. Üç yıl boyunca beni 500 lira ile yaşamaya mahkum etmesi adaletli bir davranış mıdır?...
İstemeden imzaladigim odeme anlaşmasına rağmen hakkımı arayabilir miyim?
(Not: Anlaşmalıya döndüğümüze dair istinafa dilekçemizi bu hafta sunduk. Ve bunu da avukatım yerine yardımcı avukatlarından biri halletti.)
Yardiminiz için şimdiden teşekkürler...

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Gerek avukatınız ile yaptığınız sözleşme dolayısıyla gerekse Avukatlık Kanunu dolayısıyla avukatınızın ilk başta yaptığınız avukatlık sözleşmesindeki kararlaştırdığınız ücreti talep etme hakkı mevcuttur.

İlgili sorular

...