Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Geçtiğimiz mayis ayında komşumuzla köpekleri yüzünden tartışma çıktı şahıs bana yumruk atarak dudağımi patlattı eşimin kafasına vurdu yanımızda çalışan bayana da yumruk atti ve bayiltti eşimde bizi o halde görünce sahsin evinin camına taş atarak kırdı sonuçta her iki tarafa da basit yaralama eşime artı olarak cama taş atarak mala zarar verme suçlarından dava açılmış ve dava uzlaştırma bürosuna aktarılmış ceza alırmiyiz ve maddi tazminat istesek alabilirmiyiz

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Anlattığınız kadarıyla bir haksız tahrik indirimi söz konusu olabilir. Ama dosya durumunu görmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Maddi tazminat meselesi için de bu geçerli. Hak kaybı yaşamamanız için süreci bir avukatla yürütmeniz daha doğru olacaktır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Bu hususu sizle konuşmuştuk sanırım, olay bahçe dışında sokağa taşarak gerçekleşmişti sanırım. Karşılıklı darp raporunuz olduğunu hatırlıyorum. Ceza gelme olasılığı yüksek olmakla beraber iyi bir savunmayla ceza miktarı azaltılabilir. Maddi tazminat konusu ceza davalarında size ödenmesi hususunda görüşülmez. Eş zamanlı bir tazminat davası açmanız ve ceza davasıyla parelel şekilde savunma ve dilekçelerinizi oluşturarak iki mahkemeden tutanakları hakimlere ulaştırsanız sizin için daha iyi olur.
Profesyonel anlamda hukuki destek almak için profilimde bulunan telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
0 cevap
12, Ekim, 2012 Ceza Hukuku kategorisinde okanyildiz83 tarafından soruldu
2 cevap
0 cevap
...