Özel Hukuk kategorisinde tarafından
Ailemin soyisminin gülünç olması sebebi ile soyisim değiştirmek istiyorum; ancak daha önce abim de aynı sebepten soyismini değiştirmişti. Ben ise yıllardır farklı bir soyisimle tanınıyorum. Yani kimliğimde yazandan daha farklı, lakap tarzı; ancak Türkçe kurallarına uygun bir soyisim. Ben soyismimi yıllardır tanındığım soyisim olarak resmen değiştirmek istiyorum; ancak bilirkişi olmayan biri bana ''Ailende daha önce soyisim değişikliği yapıldı, o yüzden abin ile aynı soyismine geçmek zorundasın, birden fazla soyisim değişikliği yapılamaz'' dendi. Yaşım 25 ve reşitim.
Bu söylenenin hukuki bir geçerliliği var mı acaba? 25 yaşında ve reşit biri olarak kendi istediğim soyismini bu durumda almam mümkün değil midir? Teşekkür ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Siz abinizin soy ismini almak zorunda değilsiniz fakat mevcut soy isminizin geçerli sebebinden yapmak istediğiniz değişiklik neticesinde tamamen sizin talebiniz olan bir soy ismine de hakim karar vermek zorunda değil. Yine soyunuzda bulunan ve hakimin kabül edeceği bir soy ismini ki bu soy ismi yine ailenizin genelinde kullanılan soy isimlerinden olursa hakimin sizin davanızın istemini kabül etmesi daha kolay olur.


Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz , profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
19, Ağustos, 2017 Özel Hukuk kategorisinde muzikogretmenligi1 tarafından soruldu
1 cevap
14, Eylül, 2018 Aile Hukuku kategorisinde muhammet_98_06 tarafından soruldu
1 cevap
0 cevap
17, Şubat, 2018 Özel Hukuk kategorisinde Ssşyesil tarafından soruldu
...