İş Hukuku kategorisinde tarafından
fazla mesailerin ödenmemesi sebebi ile iş sozlesmemi noter aracılığı ile fesh ettim ve o tarihten itibaren işe gitmedim aradan 6 gün geçtikten sonra işe gitmeme sebebi ile işveren bana bi ihtar gönderdi bu surede benim ihtarim zaten tebliğ olmuştu ama yinede bana ihtar gönderdiler bu benim için bir sorun teşkil eder mi yada ne yapmam gerekir?bir de ihbar tazminati hakkım da olur mu?

6 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bu arada düzeltme yapıyorum. Siz bildirim süresi olmadan haklı nedenle feshettiğiniz için ihbar tazminatı hakkınız yok.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Fazla mesailerin ödenmemesi haklı nedenle fesih sebebidir. bunu tanık veya başka delillerle ispatladığınız takdirde bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. Kaldı ki işveren dava süresince zaten feshiniz haksız nedenle olduğunu savunacaktır. Doğru bir dava süreci ile sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ayrıca haklı nedenle fesih söz konusu olduğu için ihbar tazminatı hakkınız da olacaktır. Yine de hak kaybı yaşamamınız için süreci avukat ile takip etmenizde fayda vardır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aslında asıl merak ettiğim benim onlardan önce ihtarname göndermeme rağmen onların işe gelmeme sebebi ile bana göndermiş oldukları ihtarname bununla ilgili sıkıntı yasarmiyim?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sizin ihtarnameyi daha önce gönderdiğiniz belli sonuçta. Haklı fesihle feshinizden sonra işe gitme yükümlülüğünüz yok. Fazla mesailerin ödenmediğini ispatladığınız takdirde hiçbir sıkıntı olmaz bu durum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bilginize ve ilginize çok teşekkür ederim :)
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Herhangi bir sorun teşkil etmez. Haklı sebeple fesihte ihbar tazminatı olmaz. Detaylı bilgi için profilimdeki iletişim numarasından ulaşın.

İlgili sorular

1 cevap
22, Kasım, 2018 İş Hukuku kategorisinde gzmyakupoglu tarafından soruldu
1 cevap
31, Ocak, 2018 İş Hukuku kategorisinde Gurkan aras tarafından soruldu
0 cevap
10, Şubat, 2018 İş Hukuku kategorisinde alican19 tarafından soruldu
2 cevap
1 cevap
...