Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar.
Önce olayı özetleyeyim sonrasında ise uzun bir açıklamam olacak. Turkcell'den almış olduğum ürün bana iki aşamalı olarak teslim edilecekti. Turcell Tele kurye'ye, Tele kurye Yurtiçi kargo'ya, Yurtiçi kargo ise bana teslim edecekti. Bir ay oldu ürünümü hala teslim alamadım ve Telekurye ve Yurtiçi kargo'nun sistemlerinde ürün teslim edildi olarak gözüküyor. Ayrıca Yurtiçi kargo değirmendere şubesi çalışanları gönderiyi teslim aldığıma dair atılan imzayı taklit etmişler, sisteme teslim almamama rağmen teslim edildi olarak işlemişler.

Olayın detayı ise şu şekilde:
Bir ay önce Turkcell'den kulaklık almıştım. Turkcell, gönderimi Tele kurye'ye vermiş sonrasında ise Tele kurye Yurtiçi kargo ile gönderimi postalamış. 3 4 gün sonrasında Yurtiçi kargo'nun Trabzon'daki şubesine geldi, gönderimi almak istediğimde şube yetkilileri Tele kurye'nin yapmış olduğu bir hatadan dolayı kargo üzerinde farklı bir isim daha yazdığı için, gönderiyi bana teslim edemeyeceklerini söylediler. İki gün sonra tekrar gelmemi söylediler.
İki gün sonra şubeye tekrar gittiğimde kargomun durumunu sordum ve şube yetkilisi bana kargomun zaten teslim edilmiş olduğunu söylediler. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledim ve önceki gelişimde kargomun konumunu zaten görmüş olduğum için elimle arka tarafta duran kargomu gösterdim ve kargoyu almadığım konusunda şube yetkilisini ikna ettim. Bunun üzerine şube yetkilisi, kargomun sisteme alındı olarak işlendiğini belirtti. Üzerinde iki farklı isim olduğu için karışıklığın giderilmesi adına Tele kurye'ye geri gönderileceğini ve Tele kurye'nin sorunu çözdükten sonra Yurtiçi kargo'ya tekrar göndereceğini belirttiler. Durumu oldukça saçma buldum ancak yapacak bir şeyim olmadığı için kabullendim.
Aradan yaklaşık bir hafta kadar zaman geçti ve bana hiçbir şekilde bilgilendirme mesajı veya mail'i gelmedi. Bunun üzerine tekrar şubeye gittim. Şube, Tele kurye tarafından gönderim yola çıktığında mesaj alacağımı, biraz daha beklemem gerektiğini söyledi. Tele kurye'yi aradım ve elimdeki takip numarasını sorgulattığımda ürünün çoktan teslim edildiği bilgisini aldım. O günden sonra çok uzun bir süre onlarca telefon görüşmesi yapmama rağmen ne Yurtiçi kargo'dan ne de Tele kurye'den gönderimin nerede olduğuna dair bir bilgi alamadım. Şube, gönderimin Tele kurye'de olduğunu söylüyor, Tele kurye gönderimin Yurtiçi kargo ile teslim edildiğini söylüyor, Yurtiçi kargo müşteri hizmetleri ise yine aynı şekilde kargomun bana teslim edildiğini söylüyor.
Yurtiçi kargo'nun müşteri hizmetlerini son arayışımda şube ile görüştüler ve kargomu teslim aldığımı hatta imza bile attığımı söylediler. Ancak imza atmamıştım. Bunun üzerine şubeye gittim ve imzamı görmek istedim. Atılan imza bana ait değildi ve  normalde kullandığım imzamı taklit etmişlerdi. Bunun fotoğrafını çektim. Aynı gün Tele kurye ile görüştüm ve Tele kurye gönderimin Tele kurye tarafından tutulmakta olduğunu öğrendim ancak hala gönderimi alamadım.
Ortada hatalı iki kurum var, Tele kurye ve Yurtiçi kargo. Ürünü bir başkasına hediye etmek için almıştım ve o kişiye de mağdur oldum. Beni mağdur eden kişi veya kurumlara karşı nasıl bir tutum izlemeliyim? Ürünü 250₺'ye aldım, beni mağdur eden kişi veya kurumlardan mağduriyetimi karşılaması için bir tazminat alabilir miyim?
Avukat tutarsam avukata başlangıçta bir ücret vermeli miyim yoksa tazminat davası olacağı için yüzdelik olarak mı anlaşmalıyım?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

2 cevap
0 cevap
2 cevap
...