Miras Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar kolay gelsin,  dedem kat karşılığı arsasını müteahhit'e verdi. 5 daireli bir apt. yapıldı. 2 daire dedem'e düştü ve ben bu apt.'dan 2 daire aldım, müteahhit'den bina bitiminde aldığım daire parasını elden verdim ve dedem kendi hakkı olan 1 daireyi apt. bitiminde hemen müteahhit'in babasına sattı. kişi bu daireyi banka ipotekli kredi çekerek aldı. ve biz bu daire'de oturmaya devam ettik. bina yapımından bir kaç yıl sonra dedem diğer kalan hakkını da sattı hiçbir dairesi kalmadı. aynı daire'de bina yapımından bu yana oturuyoruz ve oturduğumuz müteahhit'in babası üzerine olan daire'nin kredisini bu şahıs 7 yıl ödedi ve bn almaya karar verdim. kalan borcu 35.000₺ bende 35.000₺ kredi çekerek karşı banka kredisini kapadım ve kredi çektiğim bankaya ipotekledim. banka expertizi 142.000₺ fiyat biçti daire için ama biz tapu'da satışı 100.000₺ olarak gösterdik ve şahsın geriye kalan 65.000₺'yi elden aldım yazısı banka'da var..
       soru şu; babamlar 6 kardeş, dedem'in 2. eşinden 2 çocuğu daha var ayrı yaşayıp büyümüşler, 2. eşinden olan çocuğu bana dava açmış burası benim babamındı torununa (yani Bana) bağış yaptı bende hakkımı istiyorum diyor. bu yaşta ki birinin 2 daire alması çok zor diye iddia etmiş, tabi ki bende aile desteği aldım özellikle ilk daire'de annemin üzerine arsamız vardı onu sattık ve elden ödeme yaptık şuan 30 yaşındayım ilk daireyi 23 yaşında aldım. müteahit hakkı olan elden ücret ödediğim. şimdi bu aşamada babam ve diğer 5 kardeşini şahit olarak yazdım, zaten bağış olsa diğerleri de itiraz eden mantıken, amca ve hala şahitliği burda geçerli olur mu?.. benim bu davayı kazanma şansım nedir?.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim?.. teşekkürler..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Bu tür davalarda bir avukat aracılığıyla süreci yürütmek menfaatinize olacaktır.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan

İlgili sorular

1 cevap
0 cevap
0 cevap
24, Ocak, 2019 Miras Hukuku kategorisinde arya1993 tarafından soruldu
1 cevap
...