Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba bir yakınım için soruyorum 55 yaşında bayan.Market güvenlik görevlisi (çalıştığı bile belli değil)şahıs depoya indirmiş kolunu şıkmış (erkek)hırsızlık şüphesiyle tehdit etmiş sıkıştırmış(seni bitiririm mahallene komşuna seni rezil ederim huzur bırakmam hapis yatarsın senden 50 bin alırım sürüm sürüm süründürürüm).Ben ödedim demiş kabul etmemiş ödeme yapmış.Polis çagırmamış tutanak yok.
Teyzeyle birlikte evine gelmiş kapıyı anahtarı alıp o kişi açmış.Para istemiş kasada açık var 5 bin elimde görüntün var vs tehditler yüzünden 1bin tl para vermiş.Sağlığı iyi değil.Sürekli eve geldiğinden can güvenliği olmadığından polise şikayette bulunmuş şantaj olarak mahkeme görülecek.Aradan 7 ay geçiyor markette savcılığa şikayet etmiş yeni akıllarına gelmiş.Ortada ne bir ürün kaybı ne bir tutanak hiç bir şey Yok sadece görüntü var.Alışveriş yapıyor parasını ödüyor .Tartaklama can güvenliği olmadığından mahkeme nasıl sonuçlanır.Polisler o kişiyi almaya gittiğinde bile evine gelmiş görüntü var .Parayı aldığını kabul eden ve tehditleri olduğu ses kaydıda var.Bu şahısın gözü dönmüş korunma için ne yapılır çünkü polisin yanında bile tehditlerine devam etmiş.Polis markette bekliyor o eve tehdite gelmiş korkusuda yok.Bu durumda mahkeme nasıl sonuçlanır,koruma da talep edebilirmi? Market yetkililerin haberi yokmuş.Detaylı anlatmaya çalıştım umarım cevaplanır.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yazdıklarınızdan suç teşkil eden eylemlerin mevcudiyeti anlaşılıyor. İddianamenin ve dosyada yer alan delillerin incelenmesi gerekir. Bunun haricinde 6284 sayılı kanun kapsamında önleyici tedbir kararı istenebilir. Veyahutta çok ciddi bir durum söz konusu ise mülki amirlik koruma komisyonuna müracaat edilebilir. Detaylı bilgi için profilde yer alan numaradan tarafıma ulaşabilirsiniz

İlgili sorular

1 cevap
12, Ağustos, 2016 Kamu Hukuku kategorisinde Yusuf Saltoğlu tarafından soruldu
0 cevap
10, Eylül, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde merve demirhn tarafından soruldu
1 cevap
13, Temmuz, 2013 Suç Hukuku kategorisinde aydins tarafından soruldu
1 cevap
20, Mart, 2016 Genel Hukuk kategorisinde sbll tarafından soruldu
1 cevap
...