Alım ve Satım Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, öncelikle herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim.

16.09.2020 tarihinde İstanbul'da Seat Yetkili bayilerinin birinden Seat Leon Araç satın aldım. O tarihten beri aracımı severek kullanıyordum. Aracımı 15.01.2021 tarihinde satılığa çıkardım. 02.02.2021 tarihinde aracımı satmak için biriyle anlaştım ve buluştum. Araca expertiz yaptırmaya gittik ve sağ arka kapıda sök-tak işlemi olmuş olabileceği ve menteşeleriyle oynandığı söylendi. Aynı zamanda arabanın boya mikron değerleri 130-150 arası değişirken; sağ arka kapıda bu değer 80-100 arasına düşüyor. Dolayısı ile aracı satamadım.

Bayiden sıfır aldığım bir araçta böyle bir şey çıkması ve bana söylenmemiş olması çok canımı sıktı. Yetkili bayiye gittim. Hasar danışmanları aracı incelediler, fotoğraf çektiler, mikron değerlerine baktılar ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını belirttiler. Yurtdışında fabrikadaki tüm süreçlerine ve kayıtlarına bakacaklarını ve bu süreci başlattıklarını bildirdiler. Beni 1 hafta içinde bilgilendirecekler.

Bu durumda;
1) Bu hatayı kabul etmezler ise ne yapmam lazım? Nasıl hak iddia edebilirim?
2) Hatalarını kabul edip "değer kaybı" ücreti ödemeyi teklif ederlerse bunu kabul etmeli miyim? Çünkü aracı teslim almadan kabul edilmesi gereken bir durum bu. Aracı kullandıktan sonra bunu teklif etmeleri mantıklı olmaz.
3) Yeni bir araç verme ihtimalleri var mı?

Cevaplarınız ve değerli zamanınızdan bana ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
11/02/2021 tarihinde haber geldi ve tekrar bayiye gittim. Doğuş Otomotiv teknik sorumlusu ve ekibi aracı incelediler. Aracın sağ arka kapısında mikron değer farkı olduğunu gördüler. Menteşeleri ile oynandığını ve sök-tak şeklinde bir işlem yapılmış olabildiğini ve bu işlemin aracın değerinin düşmeyeceğini söylediler. Ben kabul etmedim. Çünkü bu durum yüzünden aracımı satamadım. 0 alınan bir araçta böyle bir durum olması Türkiye araç alım-satım pazarında değer kaybına yol açacak bir durum oluyor. Kayadibi otomotiv ne değer kaybı parası ödemeyi ne de yeni araç ile telafi etmeyi önerdi. Hiç bir şekilde uzlaşma sağlayamadık. Fakat sonrasında hasar ve garanti danışmanları bana aracın fabrika çıkış boya mikron değerlerinin bulunduğu ve bahsettiğim problemi doğrulayan "Seat Boya Kontrol Formu" verdiler.

Bu süreçlere müteakip, nasıl bir yol izleyebilirim? Dava açılsa ne kadar sürer ve bunu kazanma ihtimalimiz var mıdır?
...