Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar bir müşteri benim hesabıma para göndermişti iş için sonra iş iptal oldu diyip parayı hesap no verdi aldı.

Para şirketten gelmiş ben hiç detay bakmadım ama gelen bilgilerde tek firma ismi var. İçerisinde herhangi bir iban vb detay yok. Parayı yolladiktan 3 gün sonra şirket müdürü aradı parayi yanlış yolladım dedi.

Bende parayi xx isimli kişiye yolladım zaten dedim. Xx isimli kişi kim dedim. Şirketin satın alma Müdürümüz dedi. Bende dedim ona sorun mevzuyu benle anlaşma yapan oydu ama para geldi iş iptal oldu bu hesaba yolla dedi yolladım.

Aradan 2 ay geçti bugün karakoldan çağırdılar. Gittim ifade verdim. Bu olay ne olacak çözemedim. Benimle iş için anlaşan şahıs genel müdüre hesap bilgilerimi veriyor Genel Müdür Hesabıma 10.*** TL gönderiyor. bununla anlaştık parayı gönder diyor daha sonra beni aradı abi iş iptal oldu bu hesaba parça parça parayı geri aldı.

9*** TL ilk etapda acil eft saati geçmeden yolla dedi. Daha sonra 500 TL cepbank yolla dedi. Daha sonra ertesi gün 400 TL yolla dedi. Bir sonraki gün ise genel müdür aradı abi para yanlış yollamışız geri yolla dedi.

Bende xx isimli kişi ile iş için anlaştık şirket bizim dedi parayı parça parça geri aldı hesabımda 400 TL kaldı. xx isimli kişi kim dedim. Oda şirketin satınalma müdürü dedi. Dedim siz benim hesaba neden para yolladınız.

İş için xx isimli kişi ilgileniyor o yollattı dedi. Bende zaten paraları parça parça aldı hesabımda 400 TL kaldı dedim. Bana dekontları gönderirmisin dedi gönderdim hepsini. Ondan sonra kalan 400 TL'yide isteyecek sakın yollama dedi.

Vatandaş aradı 400 TL'yide istedi ama geri yollamadım. Parayı gönderttiren ve benden alan aynı kişi. Şirketin müdürünün dediğine göre beni dolandırdı diyor. Beni oyunamı getirdiler anlamadım gitti.

Hesapta 400 TL para kaldı onuda geri yollama dedi müdür.
Şimdi mahkeme açılacak nasıl bir yol izlemeliyim?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

...