İnternet Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, instagram’da sahte bir profilim var.ona bağlı e-posta adresim vesaire de sahte.

açık saçık fotoğraflar paylaşan birisine, dün DM yoluyla bir şeyler yazmışım (utanarak söylüyoru ama, çok iyisin cok fena oldum falan yazmışım) alkol etkisindeydim. inanın ben bile hala kendime yediremiyorum yaptığım bu hareketi. her neyse, bu sabah uyandıgımda ise hukuki işlem başlatacağını yazmış. avukat tuttuğunu belirtmiş. yaptığımdan utanıyorum elbette ama ben bu şahısın bilerek böyle fotoğraflar paylastıgını ve benim gibi ağına düşürdüklerini de direktman mahkemeye verip tazminat aldıgını düşünüyorum. profiline girseniz ne demek istedigimi anlarsınız.

Kadına kendimi ifade ettim. Hayatımda zor bir dönemden geçtiğimi ve bastırılmış duygularımı alkolun günyüzüne çıkardıgını ve pişmanlığımı belirttim. Kendi hakkımda bahsettim. Normalde böyle birisi olmadığımı uzun uzun anlattım.
Sonra da utanç ve biraz da korku ile, instagram hesabımı silme talebi yolladım. Şu an 1 aylık dondurulma sürecinde. Bu sürecin ardından kalıcı olarak silinecekmiş.

Sorum şu: Bu olay başımı derde sokar mı? Instagram’ın veri gizliliği ilkelerini okudum ve kolay kolay IP adresi paylaşmadığını okudum.
Ama sizlere sormak istedim. Mahkeme yoluyla bu süreç nasıl ilerler? Takipsizlik çıkma ihtimali nedir vs.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
hesabıma başka adresten giriş yapılmış. onları yazan ben değilmişim. süreç nasıl işleyecek? gidip savcılığa ifade vereyim mi? yoksa bekleyeyim mi? teşekkürler

İlgili sorular

0 cevap
0 cevap
21, Mart, 2019 İnternet Hukuku kategorisinde çilekkız tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
21, Ocak, 2019 İnternet Hukuku kategorisinde umrela123 tarafından soruldu
...