Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar değerli avukatlar benim size bir sorum var.

Bir yıl önce biri ile ortak dükkan açtık. Sermaye bizden, kendi kazancından dükkan kirasını ödeyeceğini ve vergi kaydını kendi adına yapacağı konusunda anlaştık. Dükkanda elektrik aboneliği olmadığı için tadilat sürene kadar geceleri boyacılar çalışırken ışıkları yaktık. İşyeri tamamen açıldıktan sonra ortağımız vergi kaydını yapmamak için direndi. Sürekli yapacağım, yapacağım diyerek sallamaya başladı. Elektrik aboneliğini bağlatmak için elektrik kurumuna gittiğimizde dükkan sahibide olsak bize abonelik veremeyeceklerini söylediler. Vergi levhası olmadan işyeri elektrik aboneliği alamıyormuşuz. Biz ortağımıza vergi kaydını yapması için sürekli ısrar etmemize rağmen yine direnmeye devam etti. Aramızda sadece kira kontratı var ama hiçbir zaman kira ödemedi. Elektriği kaçak kullanmaya devam etti birşey olursa bana olur, dükkanı ben kiraladım dedi. Biz ısrar etmeye devam ettik bize size vergi levhasımı lazım o kolay dedi, bizim adımıza düzenlettiği sahte vergi levhasını getirip verdi. Bizde kaçak elektrik kullanmaktansa gidip abonelik alalım diye o belgeyse elektrik kurumuna başvurup abonelik aldık. Düzenli elektrik faturamızı ödemeye başladık. Şimdi işler iyi gitmediği için ortaklığımız bitti yollarımızı ayrılma kararı aldık ama bu karara o karşı çıktı bizede yüklü miktar borcu var ödemekte istemiyor. Bize sahte vergi levhası ile elektrik aboneliği aldınız sizi şikayet edecem diyip gitti.

Kendi getirdiği o evrakla bizi tehdit ediyor hakkımızda ne gibi bir yaptırım olur ?

7 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
yaptığın işlemden ceza alsan bile hagb verir merak etme bundan birşey çıkmaz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Senin adına nasıl vergi levhası düzenliyor çok ilginç durum bundan birşey çıkmaz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İşte hocam abonelik bize ait olduğu için levha bize ait olduğu için bu belgeyi siz hazırlattınız diyip bizi suçluyacakmış
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tamam da hocam vergi levhası sahte olmazki fotokopinin iğfal kabiliyeti yoktur.
Aslı gibi mühür basılıp imza atılmış ise sahte olur. Ondan birşey çıkmaz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu durumda şikayet ederse vergi levhasını sizde onun verdiğini söyleyin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tabi ki onun verdiğini söyleyeceğiz ama hani biz teslim ettik ya biliyorsunuzda mı teslim ettiniz gibi bir soru sormazlar mı ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tamamdır çok teşekkür ederim cevaplarınız için Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bizleri

İlgili sorular

1 cevap
0 cevap
5, Nisan, 2018 Ticaret Hukuku kategorisinde FeyzAl tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
...