Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Merhaba. Biraz saçma bi soru gibi gelebilir size ama, cezaevinin yakınında bina ve bahceyi cekmeden sevdiğim hayvanların resmini cektigım icin uyarildim ve kimlik bilgilerim alındı. Resmi yetkililerin gozleri önünde silmeme ragmen de kimligim alınınca oldukca suclu hissettim. Soruldugunda Cezaevinde yakınım olmadığını belirttim ve arastiracaklarini söylediler.

Maalesef çok rahatsız hissettim kendimi. Ceza vb alır mıyım ? Süreç nasıl işler bilgi veren olursa simdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhaba, fotoğrafları elimle gözleri önünde sildim demeseydiniz sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebilirdim. Onlara istediklerini kendi elinizle vermişsiniz. Soruşturma başlatılabilir. 2565 sayılı kanun uyarınca üç aydan altı aya kadar hapis cezası ve beşbin liradan yirmibeşbin liraya kadar para cezası hükmolunur. Bu maddeler gereğince verilmiş izinleri savunma güvenliğine zarar verecek şekilde kullananlar hakkında bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.

Ceza alma olasılığınız var. Bir avukatla anlaşın.

İlgili sorular

1 cevap
6, Aralık, 2012 Genel Hukuk kategorisinde Fatih Beter tarafından soruldu
2 cevap
1 cevap
0 cevap
...