Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Öncelikle merhabalar hemen konuya gireyim. Bir kızla 2 yıllık bir ilişkim vardı 2 gün önce uzunca bir mesaj attım ev ayrıldık. Ağır konuşmuştum kaldıramayacağı şeyler söyledim. Bana "Avukatımla görüşme sağladım, kimse benim kadınlığıma laf söyleyemez, mahkemede görüşmek dileğiyle" böyle bir mesaj attı.
Kadınlığıma laf söyledin diye nitelendirdiği şeyler de şunlar
Ona "Sizin gibi kontrol manyağı kadınların yüzünden efendi erkeklerin hayatı mahvoluyor. Şunu da çok iyi biliyorum sen ileride başım ağrıyor diyecek kadınlardan olacaksın, böylesi küçük hesaplara gireceksin, yazık çok yazık. Dış güzellik geçici, kalıcı olan insanın kalbinin güzelliği. O yüzden kadınlığına güvenme. O önündeki başkalarında da var" mesajımda böyle söylemiştim
Size sorum şudur ben ona kontrol manyağı, kadınlığına güvenme, o önündeki başkalarında da var diye 3 cümle söyledim. Bunlardan dolayı dava açabilir mi? Bunlar suç teşkil eder mi? Eğer ki dava açarsa hangisinden dolayı açabilir? Bunlardan başka hakaret, küfür gibi şeyler söylemedim sadece bunlar vardı, iğneleyici olarak. Lütfen net olarak cevap verirseniz sevinirim. Çok teşekkür ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hakaret davası açılabilir ancak bu söylenenlerin hakaret olup olmadığına hakim karar verecektir. Bence hakaret değildir.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
2 cevap
7, Şubat, 2016 Ceza Hukuku kategorisinde Eref tarafından soruldu
...