Manevi Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
Nasıl başlasam bilmiyorum ama sadece hissettiklerimi ve olanları anlatacağım , 17 yaşındayım ve cidden burama kadar geldi bu kadın dur durak bilmeden sürekli hep en kötüsünü yapıyor ve hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor , bu kişi annem ve artık daha fazla dayanamıyorum nasıl bu kadını hayatımdan çıkarırım onu da bilmiyorum çünkü öğrenciyim . Sürekli bir şekilde beni üzmenin yolunu buluyor ve ben bundan acayip yoruldum artık yaşıtlarımın ailesine bakıyorum ve daha da üzüyor bu beni ,bu arada annem ile babam ayrı.
Her neyse birde kardeşim var o bütün olanlara tek şahit denilebilir. Annem sürekli paramız yok diyor ve ben yaklaşık 2 aydır ne bi harçlık ne başka bir şey alabildim evden sadece mahallede arkadaşla 2 sohbet etmeye çıkabiliyorum ve bu günlerde bu kadın hiç olmadığı kadar delirmeye başladı , deli olduğuna ve bizlik bir şey olmadığına kardeşimle kanaat getirdik yani olay bizim yaramazlığımız falan değil , her ne ise asıl soru şu ben bu kadına iş sahibi olduktan sonra ya da 18-19 yaşıma bastıktan sonra yaptığı şeyler için dava açabilirmiyim ?

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aile İçi Şiddete Karşı Yapabilecekleriniz:
Polis merkezleri- Jandarma karakolları: Aile içi herhangi bir şiddete uğrayan kişiler polis merkezleri ve jandarma karakollarına giderek konu hakkında şikayetçi olmalı ve korunma talep etmelidir. Başına gelmesi muhtemel riskler açıkça ifade edilmelidir. Polis ve jandarma derhal tedbir alınması gereken durumlarda önleyici ve koruyucu tedbirleri alır, diğer durumlarda Cumhuriyet savcılığına yönlendirir.
Cumhuriyet savcılığı: Aile içi şiddete maruz kalan veya maruz kalma tehlikesinde bulunanlar bulundukları ilin valilik makamına, ilçede yaşıyor ise kaymakamlık makamına verilecek dilekçe ile suç duyurusunda bulunabilir. Cumhuriyet savcılığı konuya ilişkin tedbirleri alacak ve şiddeti uygulayan kişiye dava açacaktır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sağlık kuruluşları: Uygulanan şiddeti belgelendirmek açısından en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edebilirsiniz. Rapor hukuki koruma için esas teşkil eder.

Sivil toplum kuruluşları: Hukuki hakların anlatımı, sığınma, danışmanlık ve yaşanılan şiddetle alakalı verilebilecek her türlü destek Stk’lar tarafından verilmektedir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Alo 183: Şiddete maruz kalanların ücretsiz olarak başvurabileceği danışma hattıdır.

Aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri: Kadın haklarına yönelik olarak Kadın Konukevleri, Kadın Sığınma Evleri, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri vermektedirler.

Barolar: Avukatlık ücreti ödeyecek durumda olmayanlar bulundukları yerlerin barolarına başvurabilirler. Baroya bağlı Kadın Danışma Merkezi varsa doğrudan bu merkezlere de başvurmak mümkündür.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Eğer bir şiddet/tehdit varsa şikayetçi olabilir uzaklaştırma kararı aldırabilirsiniz. Yine okuyorsanız nafaka davası açabilirsiniz. Başkaca yorum yapabilmek için olayın detaylarını bilmek gerekir.

Ayrıntılı bilgi ve yardım için profilimdeki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
31, Ağustos, 2019 Özel Hukuk kategorisinde anonim5678 tarafından soruldu
3 cevap
17, Mart, 2019 Kamu Hukuku kategorisinde Mnzum58 tarafından soruldu
2 cevap
23, Kasım, 2017 Manevi Tazminat Hukuku kategorisinde Asaf Nuray tarafından soruldu
1 cevap
16, Temmuz, 2018 Aile Hukuku kategorisinde Ozlemasanxx tarafından soruldu
1 cevap
9, Eylül, 2017 Aile Hukuku kategorisinde hndbrt tarafından soruldu
...