İnternet Hukuku kategorisinde tarafından
Hakaret davası açacak kimsenin yeterli maddi durumu ve her türlü imkanı var. Ancak davayı açacak kişide sadece fake bir sosyal medya hesabından hakaretin fotoğrafı var. Adam sosyal medyada zaten gerçek ismini kullanmıyor üstüne üstlük kapatıyor hesabı. Ayrıca sosyal medya platformu Amerika'ya ait. Yani IP adresine kolay kolay ulaşılamaz. Bu kişi bulunabilir mi? Bulduk diyelim ne kadar ceza yer? Son olarak kötü söz içermeyen hatta iyi bir niteleme yapan lakap takmak hakarete girer mi?

2 Cevaplar

0 beğenilme 1 beğenilmeme
tarafından
Gerekli incelemenin yapılması için bir an önce suç duyurusunda bulunmakta fayda var. Yurtdışında verilerin saklanması için 90 günlük bir süre olduğunu hatırlıyorum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Evet onu ben de biliyorum ama diyelim ki benim ismim Recep. Adam gelmiş Reçel diyor. Bu adamı soruşturuyorum bana diyor ki ben hakaret etmedim şaka yapıyorum. Bu olaydan yırtar mı çocuk? Ne kadar ceza yer ceza yer ise. Hem bu insanı nasıl bulacağız koskoca Amerika'daki sosyal medya şirketi bu tür ufak tefek şeylerde o insanın IP adresini vermez ki.

İlgili sorular

1 cevap
12, Temmuz, 2018 Özel Hukuk kategorisinde gamzeaslan tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
0 cevap
31, Temmuz, 2019 İnternet Hukuku kategorisinde Mustafa üngör tarafından soruldu
...