İnternet Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar. Tanımadığım 8-9 kişiden whatsapp mesajı aldım, tamamı erkek. Bir kaçı ‘whatsapptan yaz demiştin’ dediği için içlerinden birine sordum numaramı kimden aldığını. Bana bir ekran görüntüsü gönderdi. Görüntüde bir instagram hesabı benim numaramı yazarak bu kişiye buluşma günü ve yeri veriyor ve bi kadın ve erkek fotoğrafı gönderip bana whatsapptan yaz diyor.
Daha sonra başka birinden Aldığım mesajda bu kişinin benim numaramı Ve muhtemelen başka bir çifte ait fotoğrafı kullanarak swinger çift arar gibi mesajlar attığını anladım.
Elimde bu kişilerden gelen whatspp mesajları ve aramalar duruyor.
Ayrıca bu intagram hesabına kim olduğunu ve neden numaramı kullandığını da sorduğum bir mesaj attım ve hesap anında kapandı. Bunun da ekran görüntüsü/hesabın adı elimde var.
En kısa sürede suç duyurusunda bulunacağım.
Sorularım şöyle
-kapatılmış bir intagram hesabının ip adresi bulunabilir mi?
-Suç duyurusunda bulunurken bu ekran görüntülerini ne şekilde dosyaya eklemeliyim? (Usb/çıktı)
- Bir sonuç çıkması olası mı yoksa suç duyurusunda bulunduğumla mı kalacağım?
-bu kişi tespit edilirse ne tür bir ceza alır ya da ceza alır mı? Siciline işlenir mi? Tanıdığım biri olduğunu düşünüyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kişisel verilen izinsiz ifşası suçu oluştuğundan bir an önce, ilgili mesajların hem çıktısını ekleyerek hem de usb ye yükleyerek,savcılığa suç duyurusunda bulunun. Insagram hesabınında görüntüsünü  de alıp ekleyin..Tck 136 ya göre 2 yıldan dört yıla kadar ceza mümkün ancak failin,bulunursa tabii, şahsi durumu da etki eder.

İlgili sorular

1 cevap
7, Ekim, 2017 Özel Hukuk kategorisinde Betül yazıcı tarafından soruldu
1 cevap
0 cevap
5, Şubat, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde dogannm tarafından soruldu
2 cevap
16, Mayıs, 2017 Tazminat (Zarar) Hukuku kategorisinde Kemalse tarafından soruldu
...