Kira Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar. Ev içinde yaşadığımız sorunla ilgili çözüm önerileri arıyorum. Ben ve diğer ev arkadaşım (A) geçen yaz ev arkadaşı arayan B'nin yanına çıktık. 2 hafta öncesine kadar evde gayet sıkıntısız bir şekilde yaşıyorduk ancak B, A'ya evden çıkmasını söyledi. Bunu söylediği gün evde yoktum ve duyunca çok şaşırdım. Sonra ikisini de ayrı ayrı dinleyince B'nin haksız olduğunu düşünmeye başladım. B, A'nın onu sevmediğini, ona bana davrandığı gibi davranmadığını düşünüyormuş, örnek vermesini istediğimde de somut bir şey söylemiyor anca varsayımlar, izlenimler vs. Bahsediyor. Ne kadar konuşmaya, ikna etmeye çalışsam da bir türlü olmadı B, A ile aynı evde yaşamamakta kararlı.

 A da o kadar iyi niyetli, sorun çıkarmayan bir insan ki doğal olarak onun söyledikleri karşısında ev aramaya başladı hâlen kendine uygun bir ev bulabilmiş değil. Bu süreçte de B, A yi sürekli ev bul diye darlıyo nisan kirasına ortak olma diyor ve bu iyice bizi sinir etmeye başladı.  A doğal olarak ev bulmadan çıkmam diyor. Ancak ben bu olayda B'nin, A'ya haksızlık yapmaya başladığına gün geçtikçe emin olmaya başladım, sağlıklı bir kafada hareket etmiyor çünkü. A'nın evden çıkmasını istemiyorum çünkü gerçekten iyi bir ev arkadaşı. Bu devirde iyi ev arkadaşı bulmak zor.

Birkaç alternatif düşünüyoruz ama benim asıl sormak istediğim şu: Biz B'yi evden gönderebilir miyiz? Sözleşmede üçümüzün de adı yazıyor (süresi ekime kadar). Bu olaya kadar hiçbir sorunum yoktu ama davranış ve tutumları ev huzurunu bozmaya başladı biriyle kalmak istesem bu kişi A olurdu. Kendisi bizden daha uzun süre bu evde, çoğu eşya B'nin diye evde kalma hakkı görüyor kendinde ama kendisine ona çık demeye cesaret edemedik iyice sıkıntı çıkarmasından çekiniyorum. (A bu işlerle uğraşmak, onunla muhattap olmak istemediği için B'nin her şeyine tamam diyip evden çıkma düşüncesinde ama ben B'nin çıkması gerektiğini düşünüyorum. Buna küçük ama haklı sebeplerimiz de var. B'nin benimle bi sıkıntısı yok bu arada.) Doğalgaz A'nın, elektrik B'nin üzerine. İnternet de benim üzerime.

Biraz uzun oldu evet ama önerilere ihtiyacımız var. Olmazsa uygun bir yer bulup A ile başka bir yere çıkıcaz ya da A tek çıkacak. Ben de bir süre B ile kalıp yazın falan başka yerlere bakıcam bilmiyorum onunla uzun süre ev arkadaşı olmak istemiyorum. Ama B'yi gönderebilirsek çok daha iyi olur gerçekten evimizin kirası ve konumu çok iyi evimizden memnunuz. Tek sıkıntı B. A da istemeye istemeye ev arıyor. Bu durumda ne yapmamız en mantıklısı olur? Teşekkürler.

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

2 cevap
13, Haziran, 2019 Kira Hukuku kategorisinde hgo tarafından soruldu
0 cevap
22, Aralık, 2017 Konut Hukuku kategorisinde İshaksamet tarafından soruldu
1 cevap
10, Mayıs, 2017 Kira Hukuku kategorisinde Yağmur Yolcu tarafından soruldu
1 cevap
16, Ocak, 2022 Kira Hukuku kategorisinde dnzyldz tarafından soruldu
...