Alım ve Satım Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar. İnternetten ikinci el satışını güvenli olarak yapılması ve alıcının güven içinde önceden eft yapabilmesi ve üründe sorun olması halinde iade edebilmesini sağlayan bir satış sözleşmesi oluşturduk. Bunun hukuki geçerliliğini bize teyid edebilir misiniz rica etsek? Çünkü itiraz edenler oldu. Eft öncesinde imzalı ve el yazısıyla yazılı bölümün oldu sözleşme taranarak maille ve ürün teslimi esnasındaysa ıslak imzalı çıktısı veriliyor bu yöntemde. (birisi tarafın vergi mükellefin olması şartı var vs gibi saçma bir şey bile söyledi.)

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ VE TAAHHÜTNAME

Satışa Konu Ürün: Philips 49PUS7502/12 4K ULTRA HD LCD TV
Satış ve Sözleşme Tarihi: 03/04/2022
Satış Yeri: Güvenevler Mah. Kuzgun Cad. 62/2 Aşağı Ayrancı/Çankaya/ANKARA (satış mutabakatı internetten ve telefonla yapılmış olup, ürün teslimi bu adreste yapılacaktır.)
Satış Tutarı: 3.600,00 TL (EFT ile yapılacaktır.) Bu tutarın 600.00TL kadarı kaparo mahiyetinde, 04.04.2022 tarihinde satıcının TR62000 1001 937634 7461 55003 İban numaralı Ziraat Bankası hesabına EFT ile ödenecektir. Geriye kalan tutar olan 3.000,00TL ise, 09.04.2022 tarihinde (planlanan teslim tarihi) veya teslim hangi tarihte gerçekleştirilirse, cihaz kontrol edildikten sonra ve teslim edilmeden önce, yine EFT ile ilgili hesaba ödenecektir.
Ürünün Özellikleri: Satıcı, ürünün devam eden bir garantisinin ve bilinen bir sorununun bulunmadığını beyan etmiştir. Ürün teslimi, cihazın çalışır durumda olduğu teyid edilmek suretiyle gerçekleştirilecektir. Faturalı üründür. Ancak garanti süresi geçtiğinden, faturanın ibrazına gerek görülmemiştir. İhtiyaç halinde Philips servisleri gerekli müdahaleyi yapabilecektir.
Model No: 49PUS7502/12 Seri No: FZ1A1745040772 (TV’nin arkasındaki ürün etiketinde yazılıdır.)
Satıcının Yükümlülük ve Taahhüdü: Satıcı mesafeli satış mevzuatı gereği, 14 gün içinde gerekçe belirtmeden cayma hakkının kullanılmasını veya üründe bir arıza olması halinde, kargo ücreti satıcıya ait olmak üzere ve teknik servis raporu ibraz edilmek şartıyla, ürünün iade edilebileceğini kabul ve taahhüt eder ve buna hukuken yükümlüdür. Cayma hakkının kullanılmasında iade kargo ücreti alıcıya, ürünün arızalı olması halinde ise satıcıya aittir.
Alıcının Yükümlülük ve Taahhüdü: Üründe bir arıza olması halinde iadenin yapılması için; alıcının, Philips teknik servisinden, arızanın niteliği ve çıkarttığı masrafı bildirir servis tutanağını düzenleterek satıcıya ibraz etmesi gerekmektedir. Cayma hakkı için ise böyle bir şart bulunmamaktadır. Fakat bu durumda kargo ücreti satıcıya ait olmayacaktır ve iade gönderim masrafı alıcı tarafından karşılanacaktır. 14 gün geçtikten sonra üründe bir problem ve arıza olması durumunda ise; alıcının, ürünün onarılması için Philips yetkili servisine başvurmakla yükümlüdür ve böyle bir durumda satıcıya müracaat etmeyecektir.
Satıcının Ek Taahhüdü: Satıcı, yukarıdaki taahhüt ve yükümlülüklerine ilaveten, herhangi bir ihtilaf durumunda ve sözleşme hükümlerine aykırı olarak bu hak ve yükümlülüklere aykırı hareket etmesi halinde, yerinde imzaladığı ve tarayarak internet üzerinden gönderdiği ve imzasının yanına kendi el yazısıyla, “Okudum, Anladım. Kabul ve Taahhüt Ediyorum” yazdığı bu sözleşme evrakının, tüketici mahkemeleri nezdinde resmî geçerliliği olacağını, ayrıca kabul ve taahhüd eder.

         Satıcı İSİM VE TC:                                                                                          Alıcı İSİM VE TC:

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

1 cevap
21, Ekim, 2017 Alım ve Satım Hukuku kategorisinde karam35 tarafından soruldu
0 cevap
17, Ağustos, 2017 Alım ve Satım Hukuku kategorisinde Aliayse tarafından soruldu
1 cevap
24, Temmuz, 2015 Alım ve Satım Hukuku kategorisinde aza tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
15, Eylül, 2017 Konut Hukuku kategorisinde Yasemingrk tarafından soruldu
...