Tazminat (Zarar) Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar öncelikle. Hiçbir sebep yokken darp edildim. Arkamdan saldırıldı. Görünüşüm itibariyle olduğunu düşünüyorum. Defalarca kez yumruklandım. Bunun sonucunda çenemin iki yerinde kırık meydana geldi. Ceza davamız sürüyor. Tarafımca karşı tarafa ne kötü bir söz söylendi ne de karşılık verildi. Mahkeme heyeti karşı tarafın söylediklerine itibar etmedi. Ceza davamızın sonucunda ne ceza alır? Tazminat hakkı doğar mı? Doğarsa ne kadar tazminat talep etmeliyim? Görünüşüm bozuldu. 2 ay iş yapamadım. Dünya dolu acı çektim. Çeneme iki adet platin takıldı. Bir sürü sıkıntı yaşadım. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
TCK madde 86/1 gereğince darp eden kişi 1 ila 3 yıl arası ceza ile yargılanıyor. kati darp raporunuzda kalıcı eser olduğu tespit edilmiş ise; 87/1/a,b veya c bendine uyuyorsa 3 yıldan aşağı ceza almayacaktır.  
maddi zararınızı davanızın görüldüğü ceza mahkemesinden talep edebilirsiniz yada ayrı bir tazminat davası açabilirsiniz. tazminat hakkınız sanık olarak yargılanan kişinin suçu sabit olduğu kesinleşmesi halide doğacaktır. ne kadar tazminata hak kazandığınızı dosyanızı incelemeden ve gerekçeli karar incelenmeden tahmin edilemez. tazminat hesaplanırken; maddi zarar, olayda kusur oranınız, gelir düzeyiniz ve karşı tarafın gelir düzeyi, manevi zararınızın hakimi ikna oranı katılarak karar verilecektir. Bir avukat ile iletişime geçerek profesyonel yardım alırsanız alabileceğiniz maximum oranda tazminat alma şansınız olur.

İlgili sorular

0 cevap
10, Ocak, 2019 Tazminat Hukuku kategorisinde Murat Erdoğan tarafından soruldu
1 cevap
31, Ocak, 2016 İş Hukuku kategorisinde aysunfatih tarafından soruldu
1 cevap
21, Kasım, 2018 Tazminat Hukuku kategorisinde sb091 tarafından soruldu
...