Tazminat (Zarar) Hukuku kategorisinde tarafından
Nisan ayında satışı için anlaşılan ev için 20 bin lira kapora verildi ve evin ortaklarından biri yurtdışında olduğu için Haziran ayına kadar yani o kişi gelene kadar beklenmesi kararlaştırıldı. O kişi geldikten sonra temmuzun 15ine kadar tapu randevusu alma gibi sebeplerle beklettiler ve en sonunda evin değeri arttı şimdi o paraya satmak istemiyoruz diyip satış yapmaktan vazgeçtiler. Elimizdeki altını doları vs. bozdurduk ve şimdi artan fiyatlar karşısında bu parayla başka bir ev almamızın imkanı yok. Bize yapılan bu haksızlık karşısında hangi davayı açabiliriz hakkımızı nasıl arayabiliriz? Teşekkür ederiz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Açılacak dava yapmış olduğunuz sözleşmeye göre farklılık gösterecektir.

Satıcı ile noterlikçe tasdik edilmiş bir satış/satış vaadi sözleşmesi yapmış iseniz; teslim tarihi gelmedi ise, vakit kaybetmeden tescile zorlama davası açılması gereklidir. Bu sayede evin vaad alacaklısına değil de üçüncü kişiye devri halinde taşınmaz satış vaadi üçüncü kişiyi de bağlayacaktır. Yine eğer yapmış olduğunuz sözleşmedeki muacceliyet(teslim/devir) tarihi gelmiş ise doğrudan tapu iptal ve tescil davası açılması gereklidir. Bu paragrafta belirtilen yolların izlenmesinin şartı yapmış olduğunuz sözleşmenin noter huzurunda yapılmış olmasına bağlıdır.

Eğer satış vaadi/satış sözleşmeniz noter huzurunda yapılmamış veya tasdik edilmemiş ise sadece kapora olarak ödediğiniz paranın iadesi mümkündür. Bu durumda sebepsiz zenginleşmeye dayalı olarak açacağınız bir alacak davası ile ödemiş olduğunuz kapora meblağının günümüz şartlarına uyarlanarak teslimi mümkündür.

Her iki yol için de bir avukat ile süreci yönetmenizi öneririz.

Daha fazla bilgi almak için profilimizde bulunan e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
12, Temmuz, 2017 Konut Hukuku kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
13, Kasım, 2017 Emlak Hukuku kategorisinde samigul tarafından soruldu
1 cevap
29, Haziran, 2017 Konut Hukuku kategorisinde Kcyavuz tarafından soruldu
...