Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Annemin 2.eşi öldü, mirasın 1/4 ü anneme,3/4 ü ölen eşinin öz kızına kaldı.ancak eşinin öz kızı yıllardır ortalarda yok,alman vatandaşı olmuş ve hakkında gaiplik ilan edilmesi için dava açıldı.
Gaip ilan edilirse kıza düşen pay kime kalır.eğer eşi yada çocukları yoksa,bu 3/4 pay anneme mi kalacak yoksa devlete mi kalacak?
Annemin ölen 2. Eşinin ilk eşi , boşandıktan sonra 2 kere evlenmiş ve. Onlardan 2 çocuk yapmış ve bu çocuklar şu an gaip ilan edilmesi istenen kızın anne bir kardeşleri olduğu için, bu mirastan pay istiyorlar,alabilirler mi acaba?

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Eğer kızı gaip olursa ölenin anne babasına bakılır, onlar yoksa kardeşlerine bakılır onlarda yoksa anneniz tek mirasçı olur. Devlet mirasçı olmaz.

Ölenin ilk hanımından olan kendi çocukları varsa mirasçı olur, ilk hanımının ikinci evlilikten olan çocukları kan bağı olmadığı için mirasçı olmaz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,cvp.için teşekkürler.Ancak bu konu için şöyle deniyor,kızı için gaiplik tarihi babasının ölüm tarihinden önceyse , ikinci eşine kalır , gaiplik tarihi babasının ölüm tarihinden sonraya verildiyse, ikinci eş, üvey anne olduğu için , ölen eşinin öz kızının mirasçısı kabul edilmediğinden , kimsesi yoksa kızın payı devlete kalır.
Ölen eşin anne baba,kardeş, yok ,sadece tek bir kızı var oda yıllardır ortada yok(gaipliği istenen).
Birde şunu sormak istiyorum, dava sonuçlanana kadar 2.eş ölürse ne olur, kendi 1/4 payı  kendi öz çocuklarına kalır ama gaip olan kızın payı kime kalır?
Teşekkürler

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
28, Haziran, 2018 Miras Hukuku kategorisinde handeoksuz1982 tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
14, Kasım, 2018 Miras Hukuku kategorisinde mehmet791903 tarafından soruldu
...