Aile Hukuku kategorisinde tarafından
İyi günler.

İstanbul Aile ve Sos.Pol.Bkn İl Müdürlüğüne evlat edinme başvurusu yaptık ve ilgili kurumun incelemesi sonunda başvurumuz kabul edildi ve geçici bakım sözleşmesi ile çocuk yanımıza yerleştirildi. Bu esnada başka bir vilayete tayin oldum. önümüzdeki günlerde de bir yıllık geçici sözleşme sona ereceği için aile mahkemesinde dava açacağız. Bulunduğumuz vilayette iki aile mahkemesi var ve bu mahkemelerden birisinin hakiminin çocuğun biyolojik anne ve babasının da davada hazır bulunmasını istediği ve bu konuda ısrarcı olduğu bilgisine ulaştık. (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Md. yetkililerinden).

Eğer davamız bahse konu bu mahkemeye tevzi edilirse bizim açımızdan;

a. çocuğun biyolojik ailesiyle muhattap olmak zorunda kalacağız (sosyal hizmetlerin bu konudaki en önemli taahhüt ve güvencesi bilgilerimizin sır olarak kalacağıydı ki, mahkeme biyolojik aileye tebligat gönderince adımız ve adresimiz bu tarafa iletilmiş olacak)

b. Zaten evlat edinmek istediğimiz çocuk evli

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
en garanti ve temiz yol, davayı başka bir yerde açmak. malesef bazen hakimler hukuk yaratmaya kalkıyorlar. bu da sıkıntı oluşturuyor. davayı orada açmayın, derim.

İlgili sorular

1 cevap
19, Haziran, 2013 Aile Hukuku kategorisinde Eray Bulgay tarafından soruldu
0 cevap
11, Nisan, 2022 Aile Hukuku kategorisinde weiluie tarafından soruldu
0 cevap
17, Eylül, 2021 Aile Hukuku kategorisinde Meral Aksoy tarafından soruldu
2 cevap
27, Aralık, 2013 Medeni Kanun kategorisinde demagoji tarafından soruldu
0 cevap
22, Ocak, 2013 Aile Hukuku kategorisinde nasip tarafından soruldu
...