Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Benim kat irtifakı tapulu bir dairem var. Bu dairenin bulunduğu bina 1986 yılı yapılmış. Biz apartmanda bulunan kat malikleri toplanarak kentsel dönüşüm yasasından da yararlanarak binamızın tekrar yapılması için prensip kararı aldık. Ancak kat maliklerinden birisi resmi işlemleri yapmadan vefat etti. Bu komşumuzun iki varisi var. Bir tanesine ulaşabiliyoruz ancak diğer varise ulaşmak mümkün olmadı. Bir avukatla görüştüm, kentsel dönüşüm müdürlüğüne gittim. Ortak söyledikleri o varise ulaşmadan işlem yapamayacağımız oldu. Bu nedenle biz işlem yapamıyoruz. Karar alamıyoruz. Anlaşma yapamıyoruz. Müteahhitlere görüşemiyoruz. Bu adam tüm durumu kilitledi.

Bu şahsa ulaşmadan işlem yapamayacak mıyız? Eğer öyleyse bu şahsa nasıl ulaşabiliriz? Ya da ulaşmadan işlem yapmayı sağlayacak bir yöntem var mı?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
öncelikle binanızın riskli olduğunu çevre ve şehirçilik bakanlığının yetkilendirdiği lisansla yerlerden rapor almak, bu rapordu riski olduğundan dolayı yıkılması gerekiyorsa ve buna itiraz olmazsa zaten bir malik bile olsa yıkılmasına karar verilir, yıkım masrafları ve tespit masrafları malikler tarafından karşılalanır, yıkımdan sonraki işlemler için 2/3 çoğunluk gerekir bu çoğunluk sağlanırsa ortada sorun yok demektir, kalan miktar paydaşlar arasında açık artırma ile satılır hükmü vardır.

bilgi ve iletişim için [email protected]
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
Son alarak riskli yapı olduğuna dair rapora itiraz olmaması için tüm maliklere tebligat yapılması gerekir bu teblgiat şarttır. ayrıca bir tebligatta yapının yapılması aşamasında gerekir. tebligat için tc numarasından bulabilme imkanınız olabilir.

iletişim : [email protected]

İlgili sorular

2 cevap
15, Kasım, 2013 Genel Hukuk kategorisinde cavam tarafından soruldu
1 cevap
28, Mayıs, 2012 Genel Hukuk kategorisinde esma ceylan tarafından soruldu
2 cevap
19, Şubat, 2019 Aile Hukuku kategorisinde fulyafb tarafından soruldu
0 cevap
...