Alım ve Satım Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar, ben 25 Mayıs 2012 (cuma) tarihinde dizüstü bilgisayarımı garanti kapsamında servise gönderilmesi için Gold mağazasına teslim ettim. Teslim ettikten sonra her hafta mağazaya uğrayarak durum hakkında bilgi istedim ancak bana kendileri bilgi vermek yerine yetkili servisin numarasını verdiler kendim irtibata geçtim ve bana fiyat teklifi yapacaklarını söylediler gönderen Gold mağazası olduğu için onlara yapacaklardı. Sonradan bana mağazadan haber gelmedi tekrar kendim gittim. Cihaz arızası kullanıcı hatası olduğu için 392 lira fiyat teklifi yaptılar ben de hayır dedim ve cihazı geri istedim. Ancak 20 iş günü dolmasına rağmen bugün tekrar aradım ve cihazın gelmediğini öğrendim.  Yeni bir cihaz göndermeleri gerektiğini düşünüyorum. Burdan sonra ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
laptobun sorunu çözülmeden gönderilirse size onları sorumluluktan kurtarmaz. sorun ücretsiz çözülürse hakem heyetine gerek kalmaz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine gidip yazılı dilekçe vererek hiç bir ücret ödemeksizin şikayet ediniz. heyet sizi haklı bulursa firma hakkında takip başlatabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Peki ben tüketici hakem heyetine başvurduktan sonra bilgisayar gelmişse ne yapmam gerekir. Aksini iddia ederlerse.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok teşekkür ederim.
...