Borçlar Hukuku kategorisinde tarafından
2008 yılında sahip olduğumuz tarla babamın teyzesinin oğlu tarafından icara tutulmuş yani kiralanmıştı.Babam yurt dışına gittiği sırada teyzesinin oğlundan bellı bır mıktar borç almış.aldığı borç karşılığındada bır kağıt ımzalamış.Şu an tarlamıza babamın teyzesının oğlu sahip çıkmaktadır.Tarlayı onun elınden alamıyoruz.Babama sorduğumuzda satışın olmadığını borcunu ödedığınde tarlamızı alabıleceğimizi söylemektedır,tarlayı kıralayan teyzesının oğlunun, kardeşıde aynı şeyı söylemektedir.Ancak tarlamızı kiralayan, ekip biçen teyzesinin oğlu, tarlanın kendısın olduğunu alamıyacağımızı söylemektedir.Yıllarca tarlamızı ekıp biçmekte dir.Tarlamıza benım dıyebılmesı ıçın bu adam,babamla nasıl bır antlaşma yapmış olabılır?Babam bıze bılgı vermıyor ancak satışının kesınlıkle olmadığını belırtıyor.Eğer bır borcumuz var ıse yıllarca bıze para vermeden tarlamızı ekıp bıçmış olması borcumuzu ortadan kaldırmazmı.Tarlamızı bu adamın elınden nasıl alabılırız?

9 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Herhalde bu sorunuzun yanıtını en iyi şekilde
a) Tapuya başvurup bir şerh olup olmadığını öğrenerek, sonra da
b) Kolluk kuvvetlerine/kaymakamlığa/mahkemeye başvurarak fuzuli işgalin kaldırılmasını talep ederek

öğrenebilirsiniz. Ayrıca herhalde ecrimisil davası açıp alacaklıya ödeyeceğiniz paranın bir kısmını kendisinden tahsil edebilirsiniz. Siz tarlanızı alın, babanızın teyzesinin oğlu da kendi alacağının peşine düşsün.

Ancak, ya oturup bu işi kendi başınıza yapmaya yetecek kadar hukuk öğreneceksiniz, ya da bir avukata başvurup hatırı sayılır bir miktar para ödeyeceksiniz. Buna da hazırlıklı olun.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
Noter tasdikli bir satış sözleşmesi notere giderek yapılmış olsa idi bu tapuda görülmezmiydi?tapuda tarla hala babam üzerine görünmekte.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
gayrimenkullerin satışı, devri ve tescili ancak tapudan yapılır, noterden değil.noterden ancak satış vaadi söz.yapılır. hukukçu olan bunu bilir.yok eğer değilsen buradan yanlış bilgi verme insanlara kardeşim.
soru sorana gelince, tapuya gidip sormak varken buradan cevap beklemek anlamsız.tapudan öğrenki ondan sonra hukuki işlemleri sorasın.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba Hasan Bey,
Tapudan sorduğumuzda tarlanın hala babamızın üzerine göründüğü bilgisini aldık.Şerh görülmüyordu.Şimdi hukuken ne yapabılırız?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
hukuken yapılacak işleri birebir avukatla görüşmen gerekir.sonuçta hukuki işlemleri yapacak ve bilen kişi avukattır.ihtardan açılacak davaya kadar her türlü işlemleri halledecektir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sadece olayın ne olabıleceği hakkında bılgı almak ve nasıl bir yol izlemem gerekli olduğunu öğrenmek amaçlı sorumu sormuştum.Davanın yurutulmesını tabıkı bir avukat yurutmelı.Burası avukatların bulunduğu bır sıte olduğu ıcın sorumu sıze ılettım.Cevaplar için teşekkürler.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
avukat degikseniz sorulara yanıt verilmemesi veriliyor ise  avukat olmadığınızı belirterek tavsiye niteliğinde cevap vermenizi rica ediyorum bu konuda bir çok şikayet emaili alıyorum birde cevap hatalarını düzeltmekle uğraştırmayınız lütfen
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
Konu ile ilgili son bır sorum olacak.Tapuda ipotekli gözüküyormuş,belli miktar para belirtilip, banka adı verılıp ıpotekli yazıyormuş.Bu durumda ne olmuş olabılır ve ne yapmalıyız?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sema hanım
 adıma faturalı olan mala icra uygulanır mı sorusuna evet diye cevap vermişseniz bu hatanızı da hala kabul etmiyorsanız burada 4 5 soruya cevap vererek hukukçu olunacağını sanıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz  
hukuk kanun maddelerinden ibaret değildir uygulamalar çok farklı işler bunu da avukat olmadan bilmez anlayamazsınız bazı şeyler kitap okuyarak elde edilmez insanların şikayetini nasıl ileteceğine-de siz karar veremezsiniz

İlgili sorular

0 cevap
23, Kasım, 2018 Aile Hukuku kategorisinde filizklc1 tarafından soruldu
1 cevap
8, Eylül, 2022 Emlakçı Hukuku kategorisinde ali arıturk tarafından soruldu
1 cevap
17, Ekim, 2017 Miras Hukuku kategorisinde İSMAİLN tarafından soruldu
2 cevap
13, Nisan, 2013 Suç Hukuku kategorisinde MURATOZ tarafından soruldu
1 cevap
12, Nisan, 2013 Miras Hukuku kategorisinde MURATOZ tarafından soruldu
...