Ticaret Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar, yaklaşık olarak 2 ay önce I-phone-6 telefonumun camı kırıldı.Apple  Servıse gittiğimde çıkan kayıtlarda 6 ay önce Vatan bilgisayardan aldığım telefonun garantısı bıtmıs ve ben almadan once tamıre gittiğini öğrendim. Tüketici Hakem Heyetine ilettik problemi ve sonuçlandı. Bize para iadesi kararı çıktı. Vatan bilgisayar para iadesi etmek için ekran parasının alması gerektiğini belirtti.  Bizim 2 aylık mağduriyetimiz var ve eğer biz cam kırılma olayını yaşamasaydık böyle bir durumdan haberimiz olmayacaktık ve 2. el telefon satılarak kandırılmış olacaktık. Bu durumda bizim ekran parası ödememiz gerekir mi ? Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aynı şey benm başıma da geldi. Benzeri bir olay. Bende 2 sene önce carrefoursa dan ıphone 5 almıştım. 10 ay sonra garantiye gönderdim. Telefonumu geri vermediler. 3 ay geçti hala telefondan haber yok. Kayıp dediler , tedarikçi firmayla aramızda sorun var göndermiyor dediler. Bende tüketici haklarına gittim para iadesini istedim sonuç geldi gittim 2 ayda para vermek için oyaladılar en sonunda 1 yıl sonra paramı aldım. sizin olaya gelincede bence vermemeniz gerekiyor. Tekrar tüketici haklarına başvurun bence.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hakem heyeti kararını icraya koyacaksınız  karar ne ise o uygulanacak söz konusu firmadan resmi olmadan  talep etmenize gerek yok .
...