Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar

Bu gün sabah işe giderken yol verme kavgası oldu ticari taksi aracını önüme kırdı ve bende sinirli bir ifadeyle kendisine baktım hemen durdu araçtan indi aracımın camına yumruk atıp kapımı açtı emniyet kemerim takılıydı küfür mü ettin sen o.ç mu dedin sen deyip yumruk atmaya başladı konuşmama Bile fırsat vermedi yüzümü tutup çekti araçtan indim plakasını almak için hala saldırmaya devam ediyordu ayırmaya geldiler ben sadece fiziksel olarak uzaklaştım aracının plakası ile fotosunu aldım şahısın fotosu da mevcut karakola şikayette bulundum hastaneden darp raporu aldım ama polis sanki birşeY çıkmaz bu durumdan gibi olumsuz konuştu. Ben şikayetçi olmak istiyorum para cezası vs gerekli bir ceza almasını istiyorum dağ başı değil burası

Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum iyi akşamlar

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, darp raporunuz da varsa şikayetçi olmanız halinde karşı tarafın ceza alma olasılığı yüksek.  Karşı tarafın alacağı ceza sabıkasının olup olmamasına, pişmanlık duyup duymamasına v.s. Gibi nedenlerle değişir. Av.Güneş Erdoğan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Öncelikle darp raporunuzun bulunması ve konu ile ilgili şikayette bulunmanız konu hakkında Savcılık kanalıyla kamu davası açılmasını sağlar. Sonuçta size işlenen davranış, Türk Ceza Kanunumuz çerçevesinde adam yaralama suçunu oluşturur ve basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir yaralanma dahi söz konusu olsa sizin şikayetiniz ile şüpheli hakkında soruşturma başlar.

Davayı bir avukat vasıtası ile takip etmenizi hatta ceza davasını kazandıktan sonra hukuk mahkemesinde tazminat davası açmanızı tavsiye ederim.

Neticede toplum önünde sizin onur ve haysiyetinizi hiçe sayarak saldırıda bulunması, şüpheli hakkında tazminar sorumluluğu doğuran bir eylemdir.

Dilerseniz alınabilecek tazminat konusunda detaylı bilgi verilebilir.Ofisimizi arayabilirsiniz.Geçmiş olsun

BÜYÜKYAVAŞ HUKUK ve DANIŞMANLIK OFİSİ
Av. Ece BÜYÜKYAVAŞ
 
İletişim:   0532 421 28 35

İlgili sorular

3 cevap
30, Mayıs, 2017 Trafik Hukuku kategorisinde Yusuf Rahmioğlu tarafından soruldu
1 cevap
4, Mart, 2018 Aile Hukuku kategorisinde gamze159753 tarafından soruldu
1 cevap
15, Nisan, 2016 Ceza Hukuku kategorisinde dilagursoy61 tarafından soruldu
0 cevap
18, Ocak, 2014 Ceza Hukuku kategorisinde mkcilgin87 tarafından soruldu
...