Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Babam öldü, babamdan kalma arsa var bu arsanın üzerine bina yaptık. bu arsanın üzerine yapılan binanın masraflarını annem karşıladı bankada parası vardı. 4 kardeşiz annemde dahil herkese 1'er daire düştü daireler kendi adımıza tapumuz var hatta dairemde kiracım var. Annem yaptığı masrafların makbuzlarını saklamış avukata gidip danışmış dairleri kendi üzerime alabilir miyim diye, avukat ben seni bu durumdan kurtarırım demiş. Merak ettiğim şu yaptığı masrafları gösterip daireleri kendi üzerine alabilir mi? yasal olarak bizim daireler tapumuz var.(arsa babamındı zaten miras sonuçta) bize bu şekilde yaparak hakkımızı elimizden alabilir mi?  Daireleri üzerine alması mümkün mü? arsa babamın ama daireleri annem para verip yaptırdı bu durumda yapabileceği bir şey var mı? Bu konuları çok da iyi bilmiyorum avukata ihtiyacım var. ilgilenirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

5 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sat bir müddet daire alma parayıda bankaya yatyırma güvendiğin bir arkadaşın eşin dostun  varsa at bankaya onun üzerine dursun kimsem yok diyorsan dolar yap koy cüzdanına dursun  aksi halde elinden alması kacınılmaz bir gercek fakat sonucunda Gene Anneniz rahmetli olursa size gececektir huyuna gidin ne derse okeyleyin belkide size kızım bunları söylüyor olabilir.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu durumu bağış sözleşmesi olarak kabul edersek, Bağışlayan, aşağıdaki durumlardan biri gerçekleşmişse, elden bağışlamayı veya yerine getirdiği
bağışlama sözünü geri alabilir ve bağışlananın istem tarihindeki zenginleşmesi ölçüsünde, bağışlama konusunun geri verilmesini isteyebilir:
1. Bağışlanan, bağışlayana veya yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse.
2. Bağışlanan, bağışlayana veya onun ailesinden bir kimseye karşı kanundan doğan yükümlülüklerine önemli ölçüde
aykırı davranmışsa.
3. Bağışlanan, yüklemeli bağışlamada haklı bir sebep olmaksızın yüklemeyi yerine getirmemişse.

Bağışlayan, geri alma sebebini öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde bağışlamayı geri alabilir. bu sebepler ortada yoksa bu şekilde açılacak davaya cevap verilebilir.

Avukatlık hizmeti ve ücretsiz danışmanlık hizmeti almak isterseniz profil bilgilerimden benimle iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımla,
Av. Muhammet Güngör
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok teşekkür ederim. Arsa babamındı sonuçta. diyelim daireleri aldı, babamın arsasına binayı yap demedik kendisi gönüllü oldu. Bu durumda babamdan kalan arsa hakkı elimden gider mi? Annemle sözleşme falan yapmadık. Bankadan çekti parayı yapacak olan müteahhit firmaya yatırdı. Bu işlerle en çok ablamlar ilgilendiği için beni saf dışı bırakmaya çalışıyorlar tek dertleri para pul olmuş. ne zaman kiracıdan gidip benim hesabıma para yatırmasını istedim o zaman alev aldılar annem ben o kadar masraf yaptım herkesin kirasını alacağım dedi ama bir tek benden aliyor. Annemin evinde kira ödemeden oturuyorum anneme yine kirasını vereceğim ama benim hesabıma yatsın meğerse ablamın hesabına yatıyormuş.babamdan kalma arsadan beni saf dışı etmeleri mümkün müdür? Çok teşekkür ederim cevaplar için.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Arsa Hakkın Baki kalır ona dokunamazlar ama Parayı cektiği Mütahitle anlaştığı her şekilde ispat edebilir yaptığı masrafı verebilecekmisin ?  Ben avukat değilim kardeşim hukiki boyutu başıma geldiği kadar cevap veriyorum diğer boyutu ise istemeyerekte olsa isteyerekte olsa bir ışık varsa huyuna git parayı zaten vermek iicin aldığını belirt Belliki anneni kafaya almış kızkardeşin Satabiliyorsan sat dolar yap göm parayı şikayetci olursa üzerinde olmayan paranın hesabını soramaz kimse yok ben yapamam dersen ablam bu gayimengulleri ve tüm annenden kalanları hepsini üzerine yapar gibime geliyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Babanızdan kalan miras yönünden sizi miras dışı bırakamazlar. Bu mümkün değildir. Sorularınız için profilimdeki bilgilerden iletişime geçebilirsiniz.

İlgili sorular

2 cevap
0 cevap
3 cevap
2 cevap
1, Ekim, 2013 Genel Hukuk kategorisinde umut emlak tarafından soruldu
...