Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar 2015 yılında başıma gelen bir olaydan dolayı 4 ay tutuklu kaldım aynı zamanda isimden oldum şuana kadar 2 mahkeme gördüm oda son 5 aydır geri kalan süreç tamamen saçma sapan soruşturma süreci olay silahla tehdit sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı suçlama bu ve ben 2 senedir suçsuz oldugumu söylemekten yoruldum şahıslar bu yoldan para kazanma peşine düşmüş ve buna benzer 1 2 davaları daha var neyse ki son mahkemede cinsel istismarin olmadigina yönelik ifade verdiler fakat tehdit konusunda ifade değiştirmediler anlayacağınız yaşanmamış bir olay için yapılan bu suçlama bir sonraki karar mahkemesinde büyük ihtimalle beraat kararı ile sonuçlanacak temennimiz o yönde ben eğer beraat alirsam izlemem gereken yol ve aihme başvuru hakkım ile ilgili bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
AİHM'e başvuru yaparsanız reddedilir. Çünkü sizin şu anki sorununuzun muhattabı AİHM değil.

Beraat kararı alacağınıza dair bir garanti de yok açıkçası. Mutlaka ceza dosyanız hakkında bir avukata danışın.

Beraat kararı alırsanız ve karar kesinleşirse; tazminat hakkınız var. Bunun için de bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Avukatim var olayla ilgili lehime bir çok şey var karşı taraf şikayetçi değil kamu davası şuan eğer beraat alirsam sizce ne kadara kadar tazminat hakkım.olur çünkü tutuklanma sonucu isimden oldum
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Şayet bir vekiliniz varsa bu sorularınızı ona sormanız en doğru cevabı almanızı sağlayacaktır. Çünkü somut olayı burada anlatılandan çok daha iyi biliyordur kendisi.

Diğer bir ifadeyle; Maddi tazminatınız siz ne kadarını ispatlarsanız o kadar çıkacaktır. Manevi tazminat ise hakimin takdir yetkisinde olan bir tazminattır. Bu nedenle maddi ve manevi tazminatın ne olabileceğini, sizin sosyal ekonomik durumunuzu bilen avukatınız daha iyi belirleyebilecektir.

İlgili sorular

1 cevap
11, Kasım, 2017 Tazminat Hukuku kategorisinde Taner01 tarafından soruldu
0 cevap
6, Nisan, 2013 Genel Hukuk kategorisinde reyhan2402 tarafından soruldu
2 cevap
24, Ocak, 2018 Genel Hukuk kategorisinde Sedaist34 tarafından soruldu
...