Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Agbim şu an denetimdeydi fakat üzerinde uyuşturucu ile yakalandı. Bu sırada yargıtayda olan kesinleşmiş 6 aylık cezası da vardı ondan dolayı aranması oldugu  için tutuklandı. Denetimin  bitmesine 7 ay vardı şimdi denetimi yanmış mıdır? Bir de daha öncede uyuşturucu  dan cezası vardı şimdi tekrar  oldugu için 2 ile 5 yıl  arası mı ceza alır yoksa daha çok mu  alır?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Denetimli serbestlik süresi içerisinde tekrar kasten bir suç işlendiyse infazının geri alanını aynen çeker. Bunun için öncelikle uyuşturucu madde kullanmaktan hakkında ceza verilmeli ve cezası kesinleşmelidir. Ancak denetimi yanar mı dediğin şey denetimli serbestlik hakkının sona ermesiyle denetimlisi "yanmaz" yine toplam cezasının şartla tahliye tarihinden 1 yıl öncesine kadar denetimli serbestlik hakkı vardır.

 Hakim önceki suçuna istinaden alt sınırdan ayrılmak suretiyle ceza verebilir.

Detaylı bilgi ve avukatlık hizmeti için profilimdeki mailden tarafıma ulaşabilir, sitedeki veya çevrenizdeki avukatlardan yardım isteyebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yani bu ceza yargıtaydan gelene kadar  denetime devam edebilir mi diyosunuz. Bir de şimdiki suçtan  alıcağı ceza 5 seneyi geçebilir mi?

İlgili sorular

...