Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Huzur ve sükunu bozma suçundan hakkımda dava açıldığını öğrendim. Sicilimde şuan bişey yok ceza alabileceğim söylendi uzlaşmam gerekiyormuş ulaştıracak kimse de yok lütfen yardım edin. Bu sene kpss sınavına gireceğim sicilime işlenirse memur olamaz mıyım lütfen acil yardım psikolojim bozuldu okulu bırakma aşamasına geldim. Avukat tutacak paramda yok benim hayatım bitti lütfen yardım edin

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sakin olun. Henüz yargılama yapılmadı siz de ceza almadınız.  Bahsettiğiniz suçun cezası 3 aydan 1 yıla kadardır. Verilen hapis cezası da para cezasına çevrilebilir. Bunlardan önce hiç ceza infaz edilmeksizin hükmün açıklanması geri bırakılabilir. Bu durumda cezanız infaz edilmez.

Memuriyete engel mahkumiyetler

-Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olunması.  Kasten işlenmiş suçlarda verilecek cezanın 1 yıl ve daha fazla süreli olması, suçun türüne bakılmaksızın,  memuriyete engel sayılmaktadır.

-Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olunması.

Sayılan suçlardan mahkûm olanlar için mahkûmiyet süresine ve suçun kasten işlenip işlenmediğine bakılmamakta olup, bu suçları işleyenler memuriyete alınmamaktadır.

Mahkemenin, hükmün açıklanmasını geriye bırakması

Memuriyete engel olabilecek nitelikteki mahkumiyetlere ilişkin mahkeme kararlarında, hükmün açıklanmasının geriye bırakıldığına karar verilmesi durumunda, ortada bir mahkûmiyet hükmü bulunmayacağından, hükmün açıklanması geriye bırakılan mahkumiyet kararlarının memuriyete engel olma durumundan da söz edilemeyecektir.
...