İş Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,  ben Istanbul da bir vakıf üniversinde üç ay önce okutman olarak atandım. Aynı süreçte güvenlik soruşturması yapıldı ve yeni yıla gireceğimizin ertesi günü rektörlük tarafından çağrıldım. Güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlandığını,  örgütsel bağlantılarım olduğunu üstü kapalı bi şekilde söylendi, ve eğitim sen üyesi ablamın ismini geçtiği belirtildi sadece. Hiç bir örgütle bağlantım olmadığı gibi ablamında bir olayla bağlantısı olmamıştır. Bunu belirttiğim halde rektörlük ellerinden hiç bişe gelmediğini ve bu sebeple çıkarmak istemediklerini,  benim istifa etmemi istediklerini sölediler. Benim bu durumda takip etmem gereken süreç nasıl olmalı?  Istifa etmelimiyim yoksa onların beni kovmasını beklemeli?  Tazminat alma hakkım doğarmı? Yoksa dedikleri gibi bu soruşturma kapsamında hiç bir yerde akademik kadroya başvuramazmıyım?  
Çok teşekkürler

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Örgütsel bağlantı nedeniyle görevinize son veremezler. Güvenlik sorusmasi olumsuz diye almayabilirler. Bu durumda idari dava açarsanız. Ancak kendiniz istifa ederseniz bir hak iddia edemezsiniz. Detaylı bilgi almak için profil bilgilerimden iletişime geçebilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hocam merhaba sizinle cok benzer durumdayiz, bir ozel universitede okutman olarak calismaya baslamistim ancak sorusturma olumsuz cikti dendi, istifa ettim. Herhangi bir gozalti, dava vs olmasi. Bazi uzak akrabalarin internet paylasimlarindan olabilecegini dusunuyorum, kendi adima asla bir olaya karismisligim yoktur., sicilim temizdir.
Siz sonraki surecte ne adimlar attiniz hocam, OHAL kalktiginda yeni univesitelere is basvurulari yapabilir miyiz sizce?
...