Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Eşim 19/11/2016 tr.de Ani Ölüm şeklinde vefat etmiştir. Vefatında oğlum 3 yaşında olup velayeti bendedir. Eşimin borçları olması alacağının olmaması nedeniyle 03/02/2017 tr.de hem oğlum için hemde kendim için Büyükçekmece Adliyesine hitaben Reddi Miras Dilekçemde " Ev hanımı olmam ve 3 yaşında evladımız olması nedeniyle eşimin borçlarını karşılayacak gelirimiz olmadığından Mirasın Reddi talep ettiğimi bildiririm" yazdım ve kendi adımı soyadımı TC ve cep numaramı belirterek yetkili personele verdim. (  Oğlum zaten Velayetim altında olduğu için onun adına da hareket ettiğimi düşündüm ve kimse de bana bu dilekçeyle ilgili bilgi ve yönlendirme yapmadı. Ayrıca eşimin vefatından sonra Kayınpederimide kaybettim.Zaten yaşadığım şokun etkisiyle bu dilekçeyi nasıl yazdım bilemiyorum )

Büyükçekmece Adliyesinde olan evraklarım İkametgah nedeniyle Küçükçekmece Adliyesine dosyam nakil oldu. Burda 25/05/2017 tr.de Nöbetçi Mahkeme tarafından alınan karar neticesinde " istinaftan Vazgeçme Dilekçesi ile Kararın Kesinleşmesi ile hükmün 08/06/2017 tr.de kesinleştiği tasdik olunur. " şerhiyle Reddi Miras sonuçlanmıştır.

Bu aşamalarla birlikte birden fazla alacaklı banka dava açmıştır. Bundan 1 ay öncesinden Maliye eşimin 1 trilyona yakın Vergi Borcu var.  Oğlunuzla sizin Reddi Miras Belgesini fakslayın dediklerinde Alınan Reddi Miras Kararının sadece şahsıma ait olduğu şuan 4,5 yaşında olan oğlumun tüm borçlardan tek sorumlu olarak kaldığını üzülerek öğrendim..

Özellikle dilekçemde evladımın yaşını ve bir oğlumuzun olduğunu belirtmeme rağmen onun hiçbirşekilde Mahkemece dikkate alınmaması, ayrıca bunu adliye personelinde beni bilgilendirmesi gerektiği düşüncesindeyim. Fakat bu aşamada yapılabilecek birşey var mıdır? 18 yaşına geldiğinde 3 aylık itiraz süreci var biliyorum ama ya bende ölürsem. ???? Kimsem yok bu bilgiyi ona aktaracak. Zor durumdayım nolur bir çıkış yolu önerin. Saygılarımla

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 cevap
23, Mart, 2013 Suç Hukuku kategorisinde ali yavuz tarafından soruldu
0 cevap
1, Eylül, 2014 Miras Hukuku kategorisinde AerLyn tarafından soruldu
2 cevap
29, Ocak, 2018 Miras Hukuku kategorisinde Mur77 tarafından soruldu
1 cevap
...