İş Hukuku kategorisinde tarafından
bir yerde sigortalı olarak işe başladım bir iki ay sonrasında sigorta yapacağım dediler . kabul ettim .bir aydan fazla orda çalıştım maaş alamadım sonra da işten çıkardılar 3 kişi çalışıyorduk ve üçümüzde aynı şekilde ile başladık ve çıkarıldık sözleşme tarzı birşeyimiz yok 1 buçuk aydır arıyoruz paramız için bugün yarın diyerek oyalıyorlar. bazen dükkana çağırıyolar paranız hazır diyolar gidiyoruz bekliyoruz bi sorun oldu deniyor gene alamıyoruz bu durumda ne yapabiliriz 3 kişiyiz şikayet etsek dava açsak paramızı alabilirmiyiz sadece parayı vermemekle kalmayıp bekle surda getiriyorum diyor telefonu kapatıp açmıyorlar yada paranızı vereyim diye çağırıyorlar wermeden gönderiyorlar ne yapacağım?

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
orada çalıştığınıza dair tanık, yetki belgesi mail kaydı vs gibi deliller varsa hizmet tespit davası açın ve hangi süreler arasında sigortasız çalıştığınızı ispat edin, bu ispat edildikten sonra ödenmeyen maaşlarınız içi iş mahkemelerinde dava açmanız gerekir, maaşınızın ödendiğini onların ispat etmesi gerekir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

telefon konuşmalarımız var 3 kişi çalışıyorduk 3ümüzden işten çıkarıldık ve 3ümüz maaşımızı alamıyoruz şahitlerim de war ama bir belge yada mail kaydı yok çok uzun sürer mi paramızı almak . 3 kişiyiz 3ümüzde şikayetçi olmak istiyoruz bu işlemleri nereden ne şekilde gerçekleştirebiliriz.sigortamızı yapmadan işten çıkardılar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tanıklarla orada çalıştığınızı ispat edebilirsiniz, bu dava süreci 6 ayı bulabilir.
...