Medeni Kanun kategorisinde tarafından
merhaba,

annemle babam 26 yıldır evli, boşanmaya karar verdiler, elimizde bir ev, bir araba ve bankada babamın üstüne kayıtlı bir miktar birikmiş para var. benim sorum bu süreçte bu mallar ve özellikle bankadaki para nasıl paylaşılır? hakları nelerdir?
ev ve araba ederleri kadar yarı yarıya bölünse de, babam bankadaki paranın kendisinin olduğunu ve annemin üstünde hiçbir hak iddia edemeyeceğini söylüyor. 26 yıl boyunca birikmiş bir para, bazen benim üstüme bazen babamın üstüne hesaplarda durdu ve babam tamamen kendi edinimleriyle biriktirdiği gerekçesiyle o paranın bölüşülemeyeceğini söylüyor. bunun doğru olup olmadığını merak ediyorum.
annem çalışıyor, babam emekli, ben üniversite öğrencisiyim ve boşanma sonrasında annemin yanında kalmayı planlıyorum. annemin kendi adına birikmiş bir parası yok, babamın üstüne kayıtlı hesap üzerinden yapıldı bütün birikimler. gerekirse mahkemede hesap hareketlerini gösterebileceğini ve paranın kendisine ait olduğunu kanıtlayabileceğini söylüyor, bunun nasıl çalıştığını bilmiyorum. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. keza annemin yıllardır çalışıp eve ve aileye harcadığı paranın ve verdiği emeğin tazminatının babamın dediği şekilde olacağına inanmıyorum.
teşekkür ederim.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
2001 sonrası edilmiş mallar eşler arasında ortaktır. Söz konusu parada paylaşılacaktır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
1.1.2002 den sonra edinilmiş mallardan ise bankadaki parada evde paylaşıma dahildir boşanma davasıyla birlikte mal paylaşımı davasınıda açarsınız bankadaki parayada evede tedbir koydurursunuz boşanma bitene kadar bekletici mesele yapılır
...