Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Herkese selamlar,

Ben yurtdışında yaşıyan ve özel sektorda çalışan birisiyim. Türk vatandaşıyım. Kız arkadaşım ise Türkiyede yaşıyor 1600 maaşla çalışıyor. Bir evlilik  yapmış geçmişte. Bu evlilikden 4 yaşında kız çocuğu var. 11-10-2017 tarihinde resmi olarak ayrıldılar. Bizim tanışmamız henüz yarım sene oldu. Eski eşi 3 senedir ölümle tehdit ve şiddet uygulayarak nişanlımdan ayrılmak istemiyordu, zaten ilk günden sorunlar başlamış anlaşamaşışlar adam sürekli başka kadınlarla birlikte olduğu için. Eski eşi ayrılmak istemiyordu çünki velayeti kendisine verilmesini istiyordu. Kız arkadaşımda buna karşıydı. Şiddet daha fazla olunca kız arkadaşım dayanamayıp sonunda dava açarak ayrılıp velayetide adama veriyor. Tabi mahkemede şiddet ve tehditi gördüğnü soylemiyor. Mahkemede sordular tehdit altındamı bu kararı aldın diye. Hayır dedi.
Şimdi ben yurtdışında olduğum için, maaşımda güzel. Burda bir hayat kurmak istiyoruz. 300 gün süre doldukdan sonra nikah kıyıp evlenecez. Çocuğada ben sahip çıkmak istiyorum. Tek sorun velayeti nasıl alırız? Nasıl bir süreç bizi bekler, neler yapmalıyız. Adam bizi tehdit ediyor çocuğa yurt dişi yasaga koyacam diye. Bu herif karı kızla eğlenmekten borç batağında. Çocuğa babaanesi bakıyor. Hafta sonlarıda kız arkadaşıma geliyor. Baba evladına hiçbir şey ama gerçekten hiçbirşey yapmıyor. Elbisesinden dogum günü kutlamasına kadar bütün ihtiyaçlarını kız arkadaşım ve ben karşılıyoruz. Halbuki velayet babada. Hiçbir sorumluluk almıyor ve çocuk annesiyle olmak istiyor. Biri bana yardımcı olabilirmi? Evlendikten sonra nasıl bir süreçten geçecez. Velayeti alabilirmiyiz. Hadı aldık diyelim yurt dışına annesiyle gelme ihtimali varmı. Davalar türkiyede nekadar sürüyor. Biz biran önce evlenip bir yuva kurmak istiyoruz, ortadaki engelleride kaldırmak istiyoruz hızlı bir şekilde. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

(Türkcem biraz zayıftır bunun için kusura bakmayın)

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Velayetin babadan kaldırılarak anneye verilmesi için dava açabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dava açacağız evlendikten sonra. Şuan oğlen 12den akşam 8e kadar çalıştığından dolayı vermezler çocuğu bana diyor. Peki baba tarafından yurtdışı yasağı koydurmak kolay bişeymi. Bu mümkünmü?
...