Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, ben 3 yıllık evliyim ve eşimden 4 aydır ayrı yaşıyorum. Bu sürede ben eşimden ayrı yaşayabilmek için ayrı bir ev tuttum, eşim ise ortak evimizde yaşamaya devam ediyor. Çekişmeli boşanma için bir dilekçe ile mahkemeye başvurdum. Bildiğim kadarıyla çekişmeli boşanma davası 1 yıl veya daha fazla sürebilen bir süreç, bu da benim için sorun oluşturuyor. Evdeki eşyaların büyük bir kısmını ben aldım, geri kalan kısmı da biz evlenirken alındı ve boşanma durumunda bana ait olacağı benim mehir senedimde yazıyor. Ancak yine de eşimin bu eşyaları başka bir yere kaçırıp beni mağdur etmesinden korkuyorum. Bu yüzden bununla ilgili bir tedbir olup olmadığını sormak istedim.

1. Boşanma kararını beklemeden polis nezaretinde ya da buna benzer bir şekilde bana ait eşyaları (kişisel eşyalarım, mutfak eşyası, mobilyalar, beyaz eşya) ortak yaşadığımız evden alabilir miyim?

2. Eşyaları alıp yeni taşındığım eve götürürsem bu daha sonra benim için bir sorun oluşturur mu? Eşim beni daha sonra hırsızlı

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aile mahkemesinden  bu konuda karar aldırmanız gerekecek.  ortada boşanma davası yok.   evli gözüküyorsun.  Eve en az eşiniz kadar sizin de girip çıkma hakkınız var. Polisle gitme işine gelince;  denenebilir. Ancak  polis gitmez kanaatindeyim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aile mahkemesinden  bu konuda karar aldırmanız gerekecek.  ortada boşanma davası yok.   evli gözüküyorsun.  Eve en az eşiniz kadar sizin de girip çıkma hakkınız var. Polisle gitme işine gelince;  denenebilir. Ancak  polis gitmez kanaatindeyim.  eşiniz sizi hırsızlıkla suçlayamaz.  eşiniz eşyaları kaçırırısa  boşanma davasıylabirlikte iade edilmesini isteyebilirsin.

İlgili sorular

1 cevap
6, Aralık, 2012 Aile Hukuku kategorisinde serdalyavuz tarafından soruldu
1 cevap
13, Haziran, 2013 Aile Hukuku kategorisinde jashara tarafından soruldu
0 cevap
22, Şubat, 2014 Genel Hukuk kategorisinde emre emre tarafından soruldu
5 cevap
21, Kasım, 2013 Aile Hukuku kategorisinde emre0666 tarafından soruldu
...