Genel Hukuk kategorisinde tarafından
ben bundan 20 gün önce usta birliğimden firar ettim piskolojik sebeblerden dolayı panik atak hastasıyım askerde yapamadım kendim gitmek istedim askere gittim fakat 3 4 ay dayanabildim sonrasında panik atak krizleri geldi doktora gitti ilaç yazdı fakat hiç bi etkisi olmadı durum aynıydı ben geri dönmek istemiyorum çok korkuyorum günlerdir uyumadım yemek yemedim çok korkuyorum gitmek istemiyorum o cehenneme bana yardım edin

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
dostum sivil bir avukatın askerlikle ilgili cezaları bilmesine imkan yok. askeri ceza kanunu farklıdır sivil farklıdır.

kendimden örnek vereyim sana; ben askerlik sürem boyunca 3 kez firar ettim. ilkinde acemilikte 1 hafta firar ettim sonra döndüm, acemilik olduğu için ceza vermediler. sonra usta birliğinde firar ettim 1 hafta yine döndüm. bu sefer diskoya yolladılar 1 hafta kaldım orda çıktım. ondan sonra tekrar firar ettim ve 1 buçuk sene boyunca dönmedim. 1 buçuk sene geçtikten sonra döndüm usta birliğime tekrar. bu sefer askeri yüksek mahkemesine yolladılar. diskoya değil bildiğin askeri cezaevine girdim 1 hafta kaldım orada sonra tutuksuz yargılanmak üzere çıktım. normalde o cezaevinde 1 sene falan kalmam gerekirdi fakat o sene yeni bir yasa çıkmıştı o yasadan yararlandığım için dosyam düştü.

tavsiyeme gelirsek; git teslim ol. inan bu hayatı kaçak yaşamak hiç yaşamamaktır. kafan rahat olmaz, dışarı çıktığında polis arabası görünce tırsarsın. huzursuz olursun. eğer bölüğündeki tipleri sevmiyorsan onlar teskere olana kadar teslim olma, onların askerliği bitince teslim ol fresh insanlarla yeniden başlamış gibi olursun. ha bu arada askerliğinde uzamaz merak etme. sana verecekleri maksimum ceza 1 senedir. 1 sene altı ceza alanlara da hapis yatırmıyorlar denetimden bırakıyorlar. ha eğer suç tekerrür ederse o zaman ayvayı yersin. yani eğer teslim olacaksan sakın ama sakın tekrar kaçayım deme işte o zaman aylarca hapiste yatarsın.

sonuç olarak ilk defa firar etmişsin. hiçbir şey olmaz hapis falan yatmazsın korkma. seni polis yakalasa bile direk cezaevine yollayamaz merak etme. en fazla askerlik şubesine yollar oradan ya evine dönersin ya da usta birliğine gidersin sana kalmış.

ben mahkemeye çıktığımda utanıyordum, bana hakim (yarbay olması lazım) şöyle demişti; "oğlum neden üzülüyorsun? hırsızlık yapmadın, adam öldürmedin, çalmadın çırpmadın işlediğin suç bu kadar üzüntü yaşayacağın bir durum değil. alt tarafı firar etmişsin gençsin, bu sadece basit bir hata, hatalar yaparsın kendini bu kadar heba etme"

yani demem o ki psikolojini bu kadar yıpratma. o hakimin bana dediği gibi bende sana diyorum; askerden firar edenler için yakalama emri çıkartılmaz. evine swat ekipleri gelmez. çünkü işlenen suç toplum huzurunu bozacak türden bir suç değil sadece suçu işleyen kişinin kendi hayatına zarar veren bir suçtur. toplum huzurunu etkilemediği için de devlet seni bu sebepten polisle kapı kapı aramaz. çünkü askeriyede şöyle bir motto vardır... "eninde sonunda geleceği yer burası niye yaklama emri çıkaralım?"

sonuç olarak çok geçmeden teslim ol, yap askerliğini. aynı senin gibi askerden firar etmiş bir abin olarak bu tavsiyemi dikkate al. inan bitmez diyorsun ama bitiyor. sonra geriye dönüp baktığında vay anasını ne günlerdi diyorsun. üzme kendini sakın hayat güzel, yarın öleceğimizin garantisi yok yaşadığını hissetmeye çalış. insan ne yaparsa kendisine yapar, ruhunun etrafına boş yere duvarlar örme. bu ülkede 80 milyonun 70 milyonu panik atak zaten. özellikle askeriyede senin psikolojik durumuna kimse önem vermez. rdm olayına hiç bulaşma o yüzden boşa umut bağlarsın. son olarak hapis falan yatmazsın için rahat olsun. çok geç olmadan dön yap askerliğini

İlgili sorular

5 cevap
0 cevap
30, Aralık, 2017 Ceza Hukuku kategorisinde Karaaslan2344 tarafından soruldu
2 cevap
27, Mayıs, 2018 Suç Hukuku kategorisinde SeRhat OK 1 tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
2, Nisan, 2014 Genel Hukuk kategorisinde duman42 tarafından soruldu
...