İş Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar iyinet kurallarina aykirilik nedeni ile tazminatsiz cikisim istendi ancak kabul etmedim .ise geri iade davasi acmak istiyorum ancak basvuru yapabilir miyim ?
bu fesih nedeni ile şans var mıdır ayrica fazla mesai paralarina yönelik bir yaptirim söz konusu olabilir mi

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Durumunuzun detaylı şekilde öğrenilmesi lazım.Bir avukattan birebir yardım almanızda fayda var.Detaylı bilgi için profilden iletişime geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İş sözleşmesinin haklı nedenle fesih edildiğinin ispat yükü işverene aittir. Bunu ispatlayamazsa ya işe iade kararı sonrası bir ay içinde işe  başlatmalı, başlatmaz ise işçiye en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında
tazminat ödemekle yükümlüdür.

Davayı bir avukatla yürütmeniz ileride hak kaybına uğramamanızı ve  daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.
Avukatlık hizmeti ve danışmanlık hizmeti almak isterseniz profil bilgilerimden iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımla, Av. Serhat KANDEMİR
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İşyerinde iş güvencesi şartları mevcut ise işe iade davası ve ayrıca bu davanın neticesine göre ödenmeyen hak ve alacaklarınız için tazminat davası açabilirsiniz. Belirtmek gerekir ki iş akdini haklı nedenle feshettiğini ispat yükü işverene düşmektedir. Mağduriyet ve hak kaybı yaşamamanız adına süreci bir avukat vasıtasıyla yürütmeniz gerekir. Ayrıntılı bilgi için profildeki mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.

İlgili sorular

...