Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
7 sene önce ben üniversite okumaya gittiğimde evde yaşlı ve engelli  babam tek başına kaldı. köyde evimiz vardı halamın çocuğu babamı eve gelip zorla arabaya bindirmiş ve tapuya götürmüş karısı da soba ve taşlarla dövmüş babamı . hileyle hurdayla evi almışlar ben bunu şimdi öğreniyorum.  avukat bey bu evi geri almamız lazım ne yapabiliriz lütfen bi yol gösterin bize

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tapuda taşınmazın devri işlemini yapan herkesin devir anında temyiz kudretine ve fiil ehliyetine sahip olması gerekir (MK md.9). Medeni Kanuna göre temyiz kudreti; bireyin davranışlarının, eylem ve işlemlerinin sebep ve sonuçlarını anlayabilme, değerlendirebilme ve ayırt edebilme gücüdür. Örneğin; devir sırasında sarhoş olması, akıl zayıflığı olması, yaşlılık veya bunlara benzer sebeplerden herhangi biriyle akla uygun hareket etme yeteneğini kaybetmiş kişi fiil ehliyetine sahip değildir. Fiil ehliyetine sahip olmayan kişinin yaptığı gayrimenkul satış işlemleri ve tapuda gayrimenkul devirleri hukuka aykırı olup tapu iptal ve tescil davasına konu olmaktadır.
Hemen belirtmek gerekir ki, MK md. 15’te de belirtildiği üzere, ayırtım gücü (temyiz kudreti) olmayan kişinin geçerli bir iradesi de bulunmadığından, yapacağı işlemlere sonuç bağlanamaz, temyiz kudreti olmayan kişi ile işlem yapan karşı tarafın iyiniyetli olması o işlemi geçerli kılmaz (Yargıtay 1.HD- Karar: 2016/2135, 11.06.1941 tarih 4/21 Sayılı Yargıtay İBK).
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sonuç olarak bu evi tekrar almaya hakkımız var mı aradan çok sene geçti
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bahsetmiş olduğunuz durumu ispata yarar delil varsa örneğin: tanık vs. Bence taşınmazın değeri  düşünüldüğünde çok cüzi dava masraflarıbı yaparak denemeye değer..

Davayı bir avukatla yürütmeniz ileride hak kaybına uğramamanızı ve  daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.
Avukatlık hizmeti ve danışmanlık hizmeti almak isterseniz profil bilgilerimden iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımla, Av. Serhat KANDEMİR
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bir avukat eşliğinde suç duyurusunda bulunun. Detaylı bilgi için profilden iletişime geçebilirsiniz.

İlgili sorular

2 cevap
19, Temmuz, 2016 Suç Hukuku kategorisinde Ceri tarafından soruldu
1 cevap
10, Ekim, 2012 Genel Hukuk kategorisinde mustafademirel tarafından soruldu
0 cevap
19, Kasım, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde ilkersen35 tarafından soruldu
0 cevap
28, Şubat, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde balamir25800 tarafından soruldu
0 cevap
24, Temmuz, 2022 Aile Hukuku kategorisinde Halil..6 tarafından soruldu
...