Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
merhaba 15 temmuz sürecinden sonra kurumda çalışan bir fetocuyle ilgili 8 kişi tanıklık yaptık. bylock ve eagle kullandığı ortaya çıktı, 7.5 yıl ceza aldı ve cezaevinde. Bu şahıs tanıklık eden 8 kişiden dördünü savcılığa mektup yazarak fetöcü diye ve görevle ilgili rüşvet zimmet vs. şikayet etti. bu sebepten 8 ay görevden uzaklaştırıldım. İdari soruşturma sonucu ceza almadan göreve iade oldum. adli olarak gözaltına alındım evim ve işyerim arandı. bilgisayarlarıma ve telefonuma el konuldu. savcılık dosyam hala açık. ben bu şahsa İftiradan maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyorum. sonuç alır mıyım ve adlı dosyanın kapanmasını beklemeli miyim. teşekkürler

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhaba Fatih Bey,

Anlattığınız bilgiler ışığında size iftira atan kişiden maddi ve manevi tazminat isteme hakkına sahip olduğunuzu düşünüyorum. Geçirmiş olduğunuz adli süreçler ve evinizin aranması, insanların size vebalı gözüyle bakması gibi birçok zararın meydana geldiği görülüyor. Daha önce böyle bir vakıa başıma geldi ve hakimler bu durumda tazminata hükmetmeye çekinmiyor. Bu konuda daha detaylı bilgi verebilirseniz yardımcı olmak isterim.
----

Detaylı bilgi ve danışmanlık için profilimde bulunan telefon numaram veya mail adresim üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Adli dosyadan kovuşturmaya yer olmadığı veya beraat kararı alırsanız açabilirsiniz

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
29, Mart, 2019 Tazminat Hukuku kategorisinde Sabir1987 tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
15, Temmuz, 2019 Tazminat Hukuku kategorisinde Burcu Alperen Kutlu tarafından soruldu
2 cevap
6, Ağustos, 2014 Manevi Tazminat Hukuku kategorisinde erdemir tarafından soruldu
...