Kira Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba.
Bu ay tam 3 yıldır aynı evde oturmaktayım. Ev sahibim kira sözleşmesi yaparken elektrik su doğalgaz ı üstüme almam için hiç birşey söylemedi. Elektrik evsahibimin dayısının üstüneydi ve aboneliğini iotal ettirmiş. Elektriğim kesildi. Elektrik aboneliğini üstüme almak için başvuruda bulundum ev sahibi hiç Dask yaptırmamış. Elektrik aboneliği içinde dask şartı varmış. Eşim ben ve 1,5 yaşındaki oğlum mağdur olduk. 36 aylık kira doğalgaz elektrik su faturalarının ödenmiş olduğu makbuzlar elimde. Evsahibine ulaşamıyorum ne eşi ne akrabası kimseye ulaşamıyorum. Aile düzenimi bozmaktan hukuki işlem başlatmak istiyorum siz bu konuda bana yol gösterip yardımcı olurmusunuz?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba Ramazan Bey,

   DASK'ta yalnızca kiraya veren sigortayı ödemekle yükümlüdür ve her yıl bu bedel yenilenir. Bu konuda kiracıya herhangi bir mesuliyet düşmemektedir. Ancak sizin bu mağduriyetinizin geçmesi için DASK'ı kendi adınıza yaptırabilirsiniz ki sonrasında elektrik su aboneliği başlatabilin. İnternet üzerinden DASK yaptırma imkanınız da bulunmakta.

   Tazminat bakımından Borçlar Kanunu birtakım şartlar aramıştır. Olay bakımından bu şartların oluştuğunu söylemek biraz zor olsa da daha detaylı bilgi ve araştırma sonrasında bu konuda bilgi verebiliriz.

-----

Detaylı bilgi için profilimde bulunan telefon numaram veya mail adresim üzerinden iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dilerim, Saygılarımla.

İlgili sorular

1 cevap
23, Ocak, 2018 Konut Hukuku kategorisinde Bolat tarafından soruldu
1 cevap
30, Haziran, 2019 Kira Hukuku kategorisinde fthslu tarafından soruldu
0 cevap
17, Temmuz, 2018 Kira Hukuku kategorisinde Semih Durur tarafından soruldu
1 cevap
14, Temmuz, 2016 Kira Hukuku kategorisinde Bahar Yüksel tarafından soruldu
...