Medeni Kanun kategorisinde tarafından
İyi günler %40 engelli bir kardeşim var.Kendisi 85 doğumlu.Şuan sigortalı olarak bi işte çalışıyor.Daha önceden rapor almıştık engelli maaşı alıyordu.Çalışmaya başlamasıyla kesildi. Evli bir ablam var ,  kendisi biraz paraya tamah eden, emeksiz para gördümmü dayanamayan birisi.Bu şekilde olduğu için hayatıda buna parelel sürekli evlenip boşanma hali ve evliliklerindede düzensiz bir hayat yaşamaktadır.Zorda kaldımı gelir bir süre bizde kalır, sonra yine bi pislik çıkarır gider.Engelli kardeşimede bizim haberimiz olmadan vasilik çıkartmış.Sonradan öğrendiğimizde bahane olarak maaşı kesilecekti mecburen vasi oldum dedim ama maaşını ben bağlatmıştım bağlatırken raporları alırken benden böyle bir işlem istememişlerdi.Doğru bile olsa gizli olarak yapması kimseye söylememesi yine bir soru işareti.

Engelli kardeşim ise kendi çalışabiliyor ama okuma yazması olmadığı ve zihinsel engelli olduğu için kendi geleceğini planlayacak birikim yapacak yada bütçesine göre hayatını düzenleyecek bir yetisi yok.Her maaş zamanı parasını alıp kaybolur, sonra kiminle yediği belli değil 2 gün sonra gelir başlar bizden para istemeye.Ayrıca konuşarak birşey anlatıp yaptıracak bir karakterde yok.Tek düşüncesi para almak ve harcamak.Bu hem onun maddi ve hayati olarak hemde bizim için büyük sıkıntılar doğuruyor.

Bunları düzene sokmak için vasiliği devretmesini istememe rağmen, ablam  vasilikten vazgeçmiyor.Herhangi bir görevide yaptığı yok.Bizimlede yaşamıyor şuan ikamet ettiği yerle aramız 65 km.

Kişileri anlattımki tam olarak neyle karşı karşıya olduğumu tam aktarabilmek için.Annem, babam ve kardeşlerimede durumu anlatıp onaylarını aldım.

Benim sorum vasiliği devir almam için izlemem gereken yol nedir.Önce iptal sonra vasilik için mi başvuru veya direk vasi değişikliği mi yada daha farklı bir işlemmi   bana yardımcı olursanız sevinirim. Birde bu olaylarda suç durumu var mıdır?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

1 cevap
1, Ağustos, 2014 Aile Hukuku kategorisinde alper_kaya tarafından soruldu
1 cevap
21, Haziran, 2015 Medeni Kanun kategorisinde mert mertcan tarafından soruldu
1 cevap
25, Nisan, 2014 Miras Hukuku kategorisinde Comics Mania tarafından soruldu
1 cevap
20, Mayıs, 2017 Sözleşme Hukuku kategorisinde F1 AE tarafından soruldu
2 cevap
1, Aralık, 2014 Medeni Kanun kategorisinde calderon tarafından soruldu
...