Medeni Kanun kategorisinde tarafından
Herkese merhaba. Amcam felç geçirdi. Adanada özel bir hastanede tedavi görüyordu. Kızı İstanbul'a daha iyi bir yere götürüp tedavi ettirmek istedi.Bizde kabul ettik. İstanbula götürdükten sonra  haber alamayıp, eşi bize göstermemeye başladı. 3 tane bakım evine yatırdı ayrı zamanlarda. amcam eşiyle çok sorunlu bir evlilik geçirdi. eşide hapis yatmıştı. biz araştırarak amcamın hangi bakım evinde yattığını öğrendik. yattığı yerde videoya alınarak mutsuz olduğunu adanaya gitmek istediğini söyledi ve ağladı.bakım evinde zorla tutulduğunu ve kalmak istemediğini belirtti. biz bu videoyu savcılığa sunduk. savcılık ilçe jandarmaya yolladı. jandarma dosyayı istanbula savcılığa gönderdi. adanadan istanbula gittik. eşi bakım evinde kendisi ve çocukları dışında kimseyi göstermeme talimatı verdi. polis bu dosyayı görünce amcamın ifadesini almaya gitti. amcam olumlu ifade verip adanaya gidip tam teşekküllü bir hastaneye yatmak istediğini söyledi. bu ifade sonucu  bakım evinin önünde bekledik. komiser girebilip çıkarabileceğimizi söyledi. ve bakım evine girdik. bakım evi görevlilieri karısı ve çocukları dışında kimsenin göremeyeceğini söylediler. bizde amcamın ifade verdiğini çıkarabileceğimizi söyledik. ve amcamı videoya aldık. amcam çıkmak istediğini söylüyordu. bakım evi görevlilieri eşini aradı. eşi bakım evine geldi. amcamın yanına çıktık ve tartışma çıktı. gidin, aşağı inin diyordu. amcam çıkmak istiyorum dedikçe eşi lambaları kapatıp videoyu iptal etmeye çalışıyordu ve üstüme yürüdü telefona vurdu video durdu.görüntüler mevcut. amcamı ölüme terk edip mal varlığına konmaya çalıştığını düşünüyoruz. amcam çok zayıflamış halde fizik tedavi göreceği yerde onu bakım evine götürüp hiç tedavi olmadan sadece yatakta yattığını gördük. eşi çıkartmadığı için ve bizi kovmaya çalıştığı için polisi aradık. polis geldi. amcam mal varlığının olmadığı durumda eşine vasi vermiş. yani mal varlığı olmadığı halde kullanabilir diye düşünüyorum. ama amcamın mal varlığı var. polis geldiğinde eşi vasiyi gösterdi. ve biz bu durum yüzünden amcam çıkmak istediği halde bağıra bağıra çıkmak istiyorum dediği halde kardeşleri yeğenleri olarak  çıkartamadık. polis savcılıktan belge alma durumunda bu sonuç durumunda çıkartabileceğimizi söyledi. savcılığa sulh mahkemesine vasiyi kötüye kullandığını sunacağız. bu durumda haklarımız nelerdir? mahkeme ne kadar sürer? eşini devre dışı bırakıp amcamı bakım evinden çıkartmak için neler yapabiliriz. yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımı sunarım.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhabalar,

Hem savcılığa zorla tutulduğuna ilişkin suç duyurusunda bulunabilirsiniz hem de vasiliğin iptali için dava açabilirsiniz. Miras bakımından devre dışı bırakmanız zor görünse de şartları varsa mirastan çıkartma yoluna dahi gidebilirsiniz. Detaylı bilgi için tarafımıza ulaşabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, TMK'nın 467. maddesine göre vasi, görevini yerine getirirken kusurlu davranışıyla vesayet altındaki kişiye verdiği zarardan sorumludur. Sizler ilgili mahkemeye başvurarak elinizdeki belgeler ve tanıklar üzerinden vasiliği azlettirme davası açabilir ve vasiliği düşürebilirsiniz. Amcanızın yaşı kaç bu arada, herhangi bir hastaneden alınmış rapor vs varmı? Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
cevabınız için teşekkür ederim. amcam 1957 doğumlu 61 yaşında. amcam şeker hastası. karısı amcam bakım evindeyken rahatsızlandığında hastaneye götürdüğünde vasilik alırken amcamın üsütüne mal olmadığını ve amcam için psikolojik bozukluğu var deyip  rapor almış. ama amcamın bilinci yerinde, yattığı yerde çıkmak istediğini söyleyebiliyor ve psikolojisi yerinde. sadece bakım evinde bunalmış durumda ve çıkmak istiyor. amcamın tedavi görmesi gerekirken eşi bakım evine terk edip sadece yatakta yatarak  onu ölüme terk edip, adanaya gelip mallarını satmaya çalışıyor.tanıklarımız şahitlerimiz video kayıtlarımız mevcut. mahkeme süreci ne kadar sürer? yardımlarınız için teşekkür ederim. saygılar
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
uğurcan bey zaten savcılığa zorla tutulduğunu video  kayıtlarıyla ispatladık. savcılık karakola yönlendirip amcamın ifadesini aldı. ama eşi vasi gösterdiği için amcam çıkmak istediği halde çıkamadı. sırf eşine vasi verdiği için. vasilik iptali için dava açılacak. başvurumuzu yapacağız. mirastan men olması için nasıl bir yola başvurabiliriz. haklarımız nelerdir?  cevabınız için teşekkürler.

İlgili sorular

0 cevap
26, Nisan, 2021 Medeni Kanun kategorisinde Kadirteke tarafından soruldu
0 cevap
15, Kasım, 2020 Medeni Kanun kategorisinde Ela gözlü tarafından soruldu
1 cevap
7, Ağustos, 2019 Medeni Kanun kategorisinde Gbma162 tarafından soruldu
...