Konut Hukuku kategorisinde tarafından
merhaba,3 kişi mirasçı olduğumuz aprt.dairesinin bulunduğu sitede geçtiğimiz yaz dış cephe için 2 kez toplantı yapılmasına rağmen iletişim adresimiz olmasına rağmen haber verilmemiş, 2. toplantı sonucunda dış cephe yalıtımı yapılmaı kararı alınmasına ve işe başlanmasına rağmen yönetici tarafından bilgilendirilmeyip tesadif bir komşudan öğrenmiş durumdayız.

Yöneticiye giderek yapılan işlem hakkında bilgi almak istediğimizde karar defterini görmek istediğimde apartman çatısı altında bulunan 1 dükkan, 1 depo ve 1 küçük daire sahiplerini muaf sayarak geri kalan kat maliklerinin onayı olduğunu belirtti karar defterinde ise %51 çoğunluk  imza yoktu.

 Şimdi işi tatmalayan firma bizi icraya vermekle hehdit ediyor bizde bu işte bir usulsüzlük ve 3 komşuda verilen fiyatın piyasa fiyatlarının üstünde olduğunu yaptığmız araştırmalrla öğrendik.

1. Şİmdi firma bizi icraya verebilir mi, bizim daire mirasçılık nasıl olur, annem dul maaşı alıyor?

2. Bu şartlarda bizim haklarımız ne oluyor?

3. Biz

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Apartman ısı yalıtımında oy çokluğu yeterli görülmektedir.  yönetici sonradan  eksikimzaları tamamlattıracaktır. Dava açtığın takdirde sen toplantının usulüne uygun toplandığını ve usulüne uygun karar aldığı iddiasıyla karşılaşacaksın.  karar usulüne uygunsa dış yalıtım masraflarını da payınıza düşen oranda ödemek zorunda kalacaksınız.  Alacaklılar hakkınızda icra takibi başlatabilirler.  Yalıtımın piyasa fiyatının üstünde olduğunu düşünüyorsanız  başlatılacak icra takibine kısmi itiraz edebilirsiniz.  İcra takibinde arsa sahipleri  miras  nedeniyle birden fazlaysa   her birine ödeme emri gönderilir.   Dul maaşına da haciz konulmaz.

İlgili sorular

1 cevap
7, Kasım, 2012 Emlakçı Hukuku kategorisinde ercan1907 tarafından soruldu
0 cevap
5, Eylül, 2012 Konut Hukuku kategorisinde sevdaunal tarafından soruldu
1 cevap
5, Kasım, 2012 Genel Hukuk kategorisinde grf-ist tarafından soruldu
0 cevap
3, Kasım, 2012 Genel Hukuk kategorisinde grf-ist tarafından soruldu
0 cevap
6, Ağustos, 2012 Genel Hukuk kategorisinde berna58 tarafından soruldu
...