İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
1 yıl oturduğum evde bulunan 3 adet demirbaş için(termosifon,ankastre set,elektrik süpürgesi deposu) için 2400 tl tutarında teminat senedi imzaladım. evden çıktığımda anahtarı alıp senedimi vermediler,borç kaldı mı vs gibi bahanelerle senedimi vermediler. iyi niyetli oldugum için güvendim bekledim. sonradan bana evi boyatacaklarını ve temizlikçi alacaklarını faturalarını bana ibraz edeceklerini söylediler,evde bir zaarar olmadıgı için kabul etmedim. teminat senedimi icraya verdiler . yaptığımmız kontratta yazan  cümleyi aynen yazıyorum
-Kiracı mecuru makul ve iyi durumda bulunduracaktır. bu sözleşmenin eki bulunan demirbaş listesinde bulunan tüm demirbaşlar kiracının özenli kullanımına sunulmuştur. olağan veya olağandışı fiziksel yıpranmalarave olağandışı eskime ve aşınmaya ilişkin masrafları karşılayacaktır.ortak giderler kiracıya ait olacaktır.yapılan bu masraflar ve giderler hiçbir şekilde kiradan mahsup edilemeyecektir.
evin kapısında çift taraflı bant izi var diye kapıyı komple söktürüp boyatacaklarmış, onun da masrafını benden istediler. icra kesinleşti bu parayı ödeyeceğim. fakat karşı dava açıp geri talep etymeyi düşünüyorum. sizce durum nedir?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 cevap
1 cevap
17, Eylül, 2017 Kira Hukuku kategorisinde Abdulkadir Dönmez tarafından soruldu
1 cevap
30, Aralık, 2016 Kira Hukuku kategorisinde Emrekurt343 tarafından soruldu
1 cevap
30, Aralık, 2016 Konut Hukuku kategorisinde Emrekurt343 tarafından soruldu
0 cevap
3, Şubat, 2018 Kira Hukuku kategorisinde mustafa42bey tarafından soruldu
...