İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Merhabalar. Kadrolu devlet memuru olarak çalışmakta iken sözleşmeli öğretmen olarak atanmam sebebiyle güvenlik soruşturması geçirdim ve kaldım. Bunun üzerine İdare Mahkemesine dava açıp davayı yaklaşık 1 ay önce kazandık. Komik bir sebepten dolayı şüpheli konumda dahi bulunmadığım bir dosyada sırf bilirkişi raporunda ismim geçiyor diye Milli Eğitim Bakanlığı güvenlik soruşturmamı olumsuz vermiş.
Davayı kazanmam sonrası atandığım İl Milli Eğitim Müdürlüğünden aranarak göreve başlayabileceğim söylendi. Bunun üzerine resmi tebligat talep ettim, henüz gelmedi onu bekliyorum. Dün gördüm ki resmi tebligat elime geçmeden bakanlık Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunmuş. Usulen olabilir diye düşünüyorum çünkü sebebim gerçekten çok komikti.
Şimdi müsait olan arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Resmi tebligat elime geçtiği zaman 15 gün içerisinde (mücbir sebepler varsa 60 gün) göreve başlama yapmam gerekiyor. Ama devlet memuru olduğum için istifa edip mahkeme sonuçlanmadan gidersem Bölge İdare Mahkemesinin en ufak bir olumsuz kararında elimdeki işimden de olacağım.  60 günlük yasal süreyi aşacaktır BİM'in kararı. Bu durumda öğretmenlikten olacağım. Ne yapmamı önerirsiniz. Lütfen bu konuda bir fikir verin.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Senin istifa  etmeden kurumlar arası geçiş yöntemiyle geçmen gerekir. Bu konuda özel bir usul var diye hatırlıyorum.

İlgili sorular

0 cevap
0 cevap
26, Temmuz, 2019 İdari Hukuk kategorisinde ibo0o38 tarafından soruldu
0 cevap
...