Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Eşim çocuk bakımına yardım etmiyor ve ev işlerine yardım etmiyor iddiası ile boşanma davası açtı. Ben evi terk etmedim. O da etmedi. Ev onun üstüne ve kredi ile aldık. Herhangi büyük bir kavgamız olmadı. Eve polis gelmedi tutanak tutulmadı. 1 2 kavgada komşular geldi ne oldu hayrola diye.  Sorum. İlk celsede evden atılır mıyım yada kalmaya devam mı ederim. 8 yaşındaki kızım için ilk celsede nafaka kararı cıkar mı

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Boşanma davası süresince evden atılma gibi bir durumunuz olmaz. Evlilik birliği içerisinde evi aldığınız için yarı yarıya ev üzerinde sizin de hakkınız bulunmaktadır. Eşiniz boşanma davasını evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle açmış olmalı. Ayrı yaşamadığınız için çocuk için nafakaya hükmedilmeyebilir. Dava dilekçesine süresi içerisinde muhakkak cevap verin ve delillerinizi sunun aksi halde dava da hiçbir şey talep edemezsiniz.

Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Aile konutu içerisinde beraber yaşadığınız için çocuğunuza dair nafaka kararı mahkemeden çıkmayacaktır.  İlk celsede evden uzaklaştırılma kararınız bu bilgiler ışığında zor gözüküyor. Ayrıca evlilik birliği içinde alınan bu evden yarı yarıya eşinizle beraber hak sahibisiniz.
Profesyonel olarak hukuki yardım talebinde bulunursanız profilimde bulunan telefon numarasından arayabilirsiniz.

İlgili sorular

3 cevap
8, Ekim, 2018 Aile Hukuku kategorisinde alicem tarafından soruldu
1 cevap
24, Ocak, 2018 Aile Hukuku kategorisinde Çetin Çiçek tarafından soruldu
1 cevap
24, Ocak, 2018 Tazminat Hukuku kategorisinde Rmeysa11 tarafından soruldu
0 cevap
5, Ekim, 2017 Aile Hukuku kategorisinde t.kaya tarafından soruldu
2 cevap
6, Eylül, 2013 Aile Hukuku kategorisinde yalan dünya tarafından soruldu
...