Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Mrb, dün mahkmm vardı 1. Asliye ceza hakaret davası.hakım 1 yıl verdı ındırım yaprak 10 ay 5 yıl gerıye atıldı.bugun avukatım sadece ıtıraz edebılcgımzı ve 2.agır ceza da sekıl olrak baktgını soyledı.bn temyızı ıstyrdum o yokmus.sımdı avuktıma ne kdr guvenmelıyım? Avuktımı degstıreyım mı ?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Avukatınız varsa gerekli bilgiyi kendisinden alınız. Gerekeni yapacaktır. İyi akşamlar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
a)Hakkınızda hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş.
b)Bu karar sanık rıza göstermedikçe verilemez.
c) Ayrıca bu kararın verilebilmesi için başka şartlar da vardır. (Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmamış bulunması,Mahkemece, sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varılması, Suçun işlenmesiyle mağdurun veya kamunun uğradığı zararın, aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi,)
d)Bu karar şu sonucu doğurur.(5 yıl denetim. 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemezseniz verilen bu karar kalkar ve bu olay hiç gerçekleşmemiş gibi olur.)
e)Bu karara itiraz edilir. Beraat etmem gerekirdi şeklindeki itiraz ise çok istisnai hallerdedir. Karara şeklen balılır ve çoğunlukla itiraz reddedilir.
Yani avukatınıza güvenmemeniz için bir neden gözükmüyor.

İlgili sorular

1 cevap
20, Kasım, 2012 Medeni Kanun kategorisinde selinneva tarafından soruldu
2 cevap
...